Værd at vide før dagens kamp mod Viborg

Kategorier

Marcus Ingvartsen er kåret som Årets U/21 profil og rykker nu op i A-landsholdstruppen.

Foto: Boesenfoto.dk

Her er lidt statistiske vinkler på FC Nordsjællands kamp  i dag kl. 20.15 mod Viborg i Right to Dream Park.

…FCN og Viborg har mødt hinanden 25 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 18 sejre, 3 kampe er endt uafgjort og kun 4 gange har Viborg vundet. 13 af kampene er spillet i Right to Dream Park, og her har FCN 10 sejre, mens 1 kamp er endt uafgjort og 2 med sejr til Viborg.

…FCN vandt 4-0, da de to hold mødtes i sæsonpremieren i Viborg, og FC Nordsjælland har ikke tabt en kamp til Viborg siden 29. marts 2006, altså for ca. 10½ år siden. FCN har vundet 11 af de 13 kampe mod Viborg siden da.

…Viborg rykkede ud af Superligaen i 2008, og var siden kun et smut retur i sæsonen 2013/14, inden klubben vendte tilbage som oprykker for et år siden.

…FCN er ubesejret i de seneste fem kampe i træk i Superligaen, men kun hjemmekampen mod Esbjerg har givet en sejr, mens de fire øvrige kampe er endt uafgjort.

…Godsway Donyoh og Marcus Ingvartsen har været super farlige sammen i front i de seneste fire kampe, hvor Marcus har scoret fire mål og Godsway tre mål, og de har også leveret assist til hinandens træffere. Marcus Ingvartsen er nu nr. 2 på Superligaens topscorerliste med 8 mål. Han har desuden scoret 7 mål for Danmarks U/21 landshold og altså i alt 15 mål i dette efterår.

…Indy Groothuizen kom på banen i slutningen af 1. halvleg i udekampen mod Horsens i 10. spillerunde, da Alex Runarsson blev skadet. Indy holdt buret rent i sin Superligadebut, og den kun 20-årige hollandske keeper har vogtet buret lige siden. Han er således fortsat ubesejret i dansk fodbold.

…Lasse Petry gjorde comeback i startopstillingen i sidste hjemmekamp mod Brøndby efter endnu en lang skadespause, og han var også med fra start mod AaB i Aalborg. I begge kampe har der været kræfter til 80 minutter, så måske kan det blive første kamp med fuld spilletid i dag.

…Oliver Thychosen i sommerpausen blev solgt fra FCN til Viborg, men efter en rigtig god start i sin nye klub blev Oliver Thychosen desværre ramt af en alvorlig skade.

…kampens dommer 40-årige Michael Johansen, er i gang med sin 10. sæson som Alka Superliga dommer. Det er første gang, han dømmer FCN i denne sæson.