Rutsjetur sluttede med et fantastisk sejrsmål

Kategorier

Emiliano Marcondes har lige scoret til 4-3 og der er naturligvis ellevild jubel.

Boesenfoto.dk

Alt kogte i Right to Dream Park, da Emiliano Marcondes i 95. minut hamrede bolden i kassen til 4-3 sejr over Viborg i et drama, der var som et rutsjebanetur fra start til slut

Samtlige tilskuere fik på en råkold aften så meget at varme sig på, at stemningen nærmest var på kogepunktet efter sidste fløjt. For det blev noget nær kampens allersidste spark, der afgjorde den højdramatiske kamp. Emiliano Marcondes udnyttede et direkte frispark dybt inde i tillægstiden og sikrede alle tre point med målet til 4-3.

At det skulle blive så spændende var slet ikke til at forudse efter 1. halvleg, hvor FCN var i fuld kontrol og meget effektiv. To gange lynede tigrene med flotte scoringer. I det 12. minut sendte Stanislav Lobotka en perfekt bold frem til lynhurtige Ernest Asante, der sprintede fra alle og nettede til 1-0.

Og i det 24. minut blev det 2-0, da Lasse Petry prikkede bolden fra en Viborg-spiller, så Godsway Donyoh fik frit løb mod mål. Ghaneseren afdriblede smart Mikkel Rask og nettede med et fladt skud. FCN styrede kampen totalt i de første 45 minutter med Stanislav Lobotka som en utrættelig motor på midtbanen.

Derfor lignede det en kontrolleret kamp med en sikker sejr, og det billede holdt sig også i starten af 2. halvleg, hvor Lobotka efter en fantastisk solotur var tæt på scoring. Og så gik det pludselig helt galt i den anden ende i stedet. På kun tre minutter lukkede FCN gæsterne helt tilbage i kampen. I det 54. minut på et let mål ved Christian Keller efter et frisparksindlæg, og i det 57 minut blev det 2-2 på straffespark.

En fejlaflevering gav Christian Sivebæk frit løb mod mål, men det lignede, at Andreas Skovgaard fik reddet situationen i sidste øjeblik. Dommer Michael Johansen så ingen forseelse, men linjevogteren markerede, og så blev der dømt straffespark, som Søren Frederiksen scorede på.

Det var en spand koldt vand i hovedet på tigrene, men de rejste sig igen. Emiliano Marcondes blev sendt på banen for at gøre en forskel, som træner Kasper Hjulmand før kampen havde bedt sine udskiftningsspillere om at være klar til. Og det var Emiliano virkelig opsat på at gøre. Han viste straks sin store skudlyst, og i det 75. minut kom han fri efter samspil med Marcus Ingvartsen og scorede med et flot skud til 3-2.

Dermed var FCN igen i vinderposition og havde chancer til at lukke kampen, men som så mange gange før i denne sæson gik det igen galt kort før tid. I det 89. minut kiksede flere FCN-spillere i clearing af et frisparksindlæg, og så lykkedes det indskiftede Stankov at udligne til 3-3 fra spids vinkel.

Det lignede også kampens resultat indtil sidste minut af tillægstiden, hvor Marcus Ingvartsen tilkæmpede sig et frispark lige udenfor feltet. Emiliano Marcondes gav sig god tid til at forberede kampens sidste og afgørende spark, inden han i det 95. minut gik til bolden og meget fokuseret sparkede over muren og i nettet til 4-3.

Det var en fantastisk forløsning og en eventyrlig afslutning på en rutsjebanetur uden lige. FCN har i den grad tørstet efter en sejr, og de tre point lukker noget af hullet op til det brede topfelt. Det blev præcis den succesoplevelse, der kan bane vej for fortsat optur. Nu gælder det pokalkampen i Næstved på onsdag og en svær udekamp mod Randers Superligaen om en uge.

Hørt på spillergangen:

Stanislav Lobotka spillede endnu engang en fantastisk kamp og blev fortjent kåret som Man of the Match. Han var også super glad for, at det endte med tre point:

– Det var en fantastisk følelse, da E sparkede den bold i mål. Han træner så hårdt i de frispark efter hver eneste træning, og heldigvis gav det sejr i dag. To mål af Emiliano på de sidste tyve minutter gør ham til den egentlige man of the match.

– Vi har ført i så mange kampe nu uden at vinde, så det var virkelig en forløsning. Jeg synes også, vi viste flot team spirit, selv om vi to gange måtte se dem udligne. Vi stod sammen og fortsatte kampen for at vinde, og endelig havde vi heldet til sidst, sagde Stanislav Lobotka.

Lasse Petry sneg sig til en assist, da han midt i 1. halvleg prikkede bolden fra en Viborg-spiller, så Godsway Donyoh slap fri til scoring:

– Det kaldes vel en høj erobring, og dejligt, at Godsway var så skarp, at jeg kunne få en kludeassist. men det var en mærkelig kamp. Jeg følte, at vi var i god kontrol, og så havde de pludselig udlignet ud af ingenting.

– Heldigvis gav Emilianos  træning i frispark pote i dag. Dejligt at se ham tilbage på den måde efter skader. De her tre point har vi ventet på så længe, og nu bliver det en god weekend. Og så er vi klar til pokalkamp mod Næstved. Den vil vi også vinde, siger Lasse Petry.

Lagde du mærke til…

…at det var FC Nordsjællands 6. kamp i træk uden nederlag, mens det var Viborgs 6. kamp i træk uden sejr.

…at FCN fortsat er ubesejret mod Viborg i 10½ år. Viborg er virkelig en ønskemodstander, som FCN nu har scoret otte mål mod i denne sæson. Den første kamp i Viborg endte 4-0 til tigrene.

…at Godsway Donyoh nu har scoret fire mål i de seneste fem kampe.

Se kampfacts HER

Se kampstatistik HER