Nytænkning skaber bedre talentudvikling

Kategorier

I denne uge har FCN og Brøndby spillet træningskampe for årgangene U/13 til U/15, hvor holdene var sammensat efter spillernes størrelse i stedet for efter alder som i turneringen.

Det drejer sig om nytænkning omkring talentudvikling, og det er anden gang, FCN og Brøndby gennemfører projektet med hold sammensat efter højde og vægt i stedet for årstallet på fødselsattesten. Og igen kom der tre gode kampe ud af det, hvor helt nye ting kom i spil for de unge talenter. På den måde udligner man de fysiske forskelle, der ofte er på spillere i det udviklingsområde, selv om de er født samme år.

FC Nordsjællands T+ træner Kenneth Rasmussen ser det som et meget succesrigt projekt:

– I netop U/13, U/14 og U/15 er der rigtig stor forskel i størrelsen på spillere med samme fødselsår, og det her tiltag er et forsøg på at beskytte talenter, der til daglig har det lidt svært mod fysisk større modstandere. På den her måde skaber vi andre rammer, hvor talentet kommer bedre frem.

– Fysisk udvikling kan vi jo ikke spå om, og vi skal kunne se igennem det. Talenterne kan udvikles i forskellige retninger, og tingene tager tid. I det her projekt er der specielt fokus på de lidt mindre spillere, som i de  her kampe kan lykkes med mere, end de kan i hverdagen.

– Vi var igen meget tilfredse med forløbet af disse kampe og vil gerne fortsætte med projektet både sammen med Brøndby men også med andre interesserede klubber, når det kan passe ind, lyder det fra Kenneth Rasmussen.