Maxsø: Vi tager små skridt frem hele tiden

Kategorier

Foto: Getty Images

– Holdet hænger bedre sammen, og vi laver færre personlige fejl. Nu skal det også til at rykke med nogle sejre, siger FCN-anfører Andreas Maxsø

Det har været et særdeles travlt efterår for Andreas Maxsø, der ligesom sin makker i midterforsvaret Pascal Gregor både har spillet på Danmarks OL-landshold og U/21 landshold ved siden af Superligakampene.

Og så er det også Andreas Maxsø, der i fravær af skadede Patrick Mtiliga bærer anførerbindet for FCN. Men den høje forsvarer føler sig langtfra slidt og ser kun fremad med glæde på de kommende udfordringer:

– Jeg har spillet meget, men det er jo også kampene, der er det fede. Man vil bare spille så mange kampe som muligt, og det er to forskellige situationer med U/21 landsholdet og Superligaen.

– På U/21 landsholdet har vi bare vundet alt og stort set ikke lukket mål ind. Det er dejligt at vinde kampe, og det giver noget, vi U/21 landsholdsspillere kan tage med tilbage til kampene i Superligaen.

– Jeg glæder mig også til U/21 landskampen i Italien i november. Selv om det kun er en forberedelseskamp til EM-slutrunden og ikke tæller noget, er det altid sjovt at måle sig mod et stort hold.

– I Superligaen kom vi helt fantastisk afsted med 4-0 sejren i Viborg på en dag, hvor alt spillede for os, men derefter var det ikke så prangende, og vi har manglet en del. Heldigvis er vi ved at finde stabiliteten, og jeg synes, holdet tager små skridt frem hele tiden.

– Alle har lært noget undervejs, og der bliver arbejdet godt igennem ved træningen. Det er det, der skal til for at rykke, og jeg føler, vi hænger bedre sammen som hold nu og laver færre personlige fejl. Og når vi gør det, tager vores keeper godt fra, lyder det fra Andreas Maxsø.

Han spiller mod Viborg sin kamp nr. 90 for FC Nordsjælland og er trods sine kun 22 år således én af de mest rutinerede sammen med jævnaldrende Pascal Gregor med 115 kampe. De har spillet mange kampe sammen i forsvaret helt tilbage fra ungdomstiden, hvor de vandt DM-guld med U/19 i 2013.

– Vi har fået stabiliseret forsvaret i den seneste tid i forhold til sæsonens første kampe, og det betyder meget for troen på point hver gang. I starten af sæsonen var der mange spillere ind og ud af holdet, men nu er der kommet mere ro over det. Vi holder vores interne aftaler og lader være med at tage chancer.

– Nu har vi fire hjemmekampe i resten af efteråret, og vi skal have nogle sejre. Det er tre point, der skal til, hvis man skal rykke i tabellen. Jeg husker mange lige kampe mod Viborg, men jeg har aldrig prøvet at tabe til dem.

Andreas Maxsø håber også snart selv igen at bidrage med nogle mål ligesom i foråret, hvor han fik gang i scoringen ved også at udnytte sin kolossale hovedstødsstyrke i offensiven:

– Jeg vil gerne score noget mere, og jeg synes selv, at jeg burde kunne lave tre til fem mål på en sæson, så jeg skal snart i gang, siger Andreas Maxsø, der altid gerne vil presse sig selv. Rollen som anfører nyder han også:

– Den har jeg det fint med. Jeg er jo én af de ældste på holdet, så det er vel naturligt nok, når Patrick er skadet. Jeg føler ikke selv, at jeg har fået så mange flere opgaver af den grund, og jeg tænker ikke meget over det. Nu er det en vane, og det har altid været naturligt for mig at gå forrest med fight.

Køb billet til kampen mod Viborg fredag kl. 20.15 HER