Lobotka også klar til EM for U/21 landshold

Kategorier

Stanislav Lobotka er glad og stolt af EM-billetten.

Foto: Boesenfoto.dk

Slovakiet sikrede billet til EM-slutrunden i aftes uden at spille, da konkurrenterne Holland og Tyrkiet neutraliserede hinanden med en uafgjort kamp.

– Det er en fantastisk følelse at skulle til EM-slutrunden, og jeg er meget stolt af det slovakiske hold, både måden vi spiller på og den gode holdånd.

Sådan lød det fra FC Nordsjællands Stanislav Lobotka i går, da Slovakiet uden at spille sikrede sig billet til næste sommers EM.slutrunde. Da Holland og Tyrkiet spillede 0-0, kan ingen true Slovakiets førsteplads i gruppen uanset resultatet af Slovakiets egen kamp i dag på hjemmebane mod Hviderusland.

Dermed gør Slovakiet altså Danmark følgeskab til EM-slutrunden, og også Island med Alex Runarsson på mål er meget tæt på EM-billetten efter hjemmesejr på 2-0 over Skotland onsdag aften. Alex Runarsson vogtede buret hele kampen, og vinder Island også hjemme over Ukraine i den sidste kamp på tirsdag, kan Alex også pakke kufferten til EM.

De kan også få selskab af Karlo Bartolec ved EM-slutrunden. Det afgøres på mandag, når Kroatien spiller den sidste kamp ude mod Sverige om gruppens førsteplads.

Det danske U/21 landshold har jo allerede kvalificeret sig, og landsholdet med de fire FCN-spillere, Andreas Maxsø, Pascal Gregor, Marcus Ingvartsen og Emiliano Marcondes, spiller i aften i Bulgarien og på tirsdag hjemme mod Luxembourg. Det er EM-kvalifikationskampe og kan have betydning for seedningen ved EM, men førstepladsen er allerede sikret.

Danmarks U/20 landshold spillede i aftes en venskabslandskamp i Finland og vandt 3-1. Både Andreas Skovgaard og Mathias Jensen spillede hele kampen. Benjamin Lund kom ikke på banen, men det kan han komme på mandag, når U/20 landsholdet spiller ude mod Sverige.

Danmarks U/19 landshold har tirsdag og torsdag i denne uge spillet to kampe i Schweiz mod værtsnationen med tre FCN-spillere i aktion. Den første kamp vandt Danmark med 3-1, og her var både Victor Nelsson og Jakob Johansson med fra start. I den anden kamp torsdag blev Schweiz besejret så sikkert som 4-0 med Peter Vindahl Jensen på mål i hele kampen. Her kom Jakob Johansson på banen i 2. halvleg og scorede målet til 4-0.