Lobotka, Ingvartsen og Marcondes på tavlen for landsholdene

Kategorier

Foto: DBU.dk

De første par uger her i oktober har stået i landsholdsfodboldens tegn. Hele 13 spillere fra FC Nordsjællands normale Superligatrup har været afsted i national tjeneste, og de fleste af dem er vendt retur med succesoplevelser.

FCN havde Andreas Maxsø, Pascal Gregor, Marcus Ingvartsen og Emiliano Marcondes med på Danmarks succesrige U/21 landshold, der allerede havde sikret billet til næste sommers EM-slutrunde og satte trumf på med endnu to sejre. Dermed sluttede Danmark på førstepladsen med imponerende 28 point ud af 30 mulige.

I den sidste kamp tirsdag vandt Danmark 4-1 over Luxembourg, og her satte FCN virkelig sit klare aftryk på kampen med alle fire spillere på banen i 2. halvleg, hvor alle målene blev scoret.

Marcus Ingvartsen havde lavet alle tre træffere i 3-0 sejren over Bulgarien og fulgte op med scoringen til 1-0. Emiliano Marcondes scorede til 3-0 på oplæg fra Andreas Maxsø, og selvmålet til 4-0 blev fremtvunget af sammenspil mellem Ingvartsen og Emiliano.

Også Stanislav Lobotka er kommet retur som målscorer for Slovakiets U/21 landshold, der ligesom Danmark har sikret sig EM-billet som gruppevinder. Slovakiet sluttede af tirsdag med 1-1 ude mod Tyrkiet, og det var Stanislav Lobotka, der udlignede tyve minutter før tid.

Målmand Alex Runarsson vogtede buret for Islands U/21 landshold, der desværre måtte vinke farvel til EM-drømmen på den mindst mulige margin. Den sidste kamp mod Ukraine skulle vindes, så med 2-2 måtte Island satse alt i tillægstiden og tabte på det.

Heller ikke Karlo Bartolec kommer til EM med Kroatiens U/21 landshold, der tabte i Sverige i den afgørende kamp.

Udover disse 7 spillere på diverse U/21 landshold, havde FCN både Andreas Skovgaard, Mathias Jensen og Benjamin Lund med på Danmarks U/20 landshold, samt på det danske U/19 landshold målmand Peter Jensen, Victor Nelsson og Jakob Johansson.

I det hele taget er FCN storleverandør til diverse danske U/landshold. Faktisk viser en ny opgørelse, at FC Nordsjælland er den klub, der har flest spillere på de danske landshold fra U/16 til U/21.

Her er FCN repræsenteret med 15 spillere, mens søndagens modstander fra Brøndby er nr. 2 på listen med 14 U-landsholdsspillere. Herefter følger FCK med 13, AaB med 12, AGF 10, FCM og Esbjerg 8, OB 7 og resten kun 3 eller færre.