Ingvartsen er én af Europas skarpeste angribere lige nu

Kategorier

Marcus Ingvartsen er kåret som Årets U/21 profil og rykker nu op i A-landsholdstruppen.

Foto: Boesenfoto.dk

Marcus Ingvartsen er i et fantastisk målhumør i øjeblikket med 14 mål i efteråret, 7 for FCN i Superligaen og 7 for Danmarks U/21 landshold. Det lover godt før søndagens hjemmekamp mod Brøndby

Brandvarme Marcus Ingvartsen slog til igen på det danske U/21 landshold med hele 4 mål i de to sidste EM-kvalifikationskampe. Også i Danmarks to kampe i september var FCN-angriberen i målhumør og nettede 3 gange.

Det er således blevet til 7 træffere i 4 kampe for Danmarks U/21 landshold her i efteråret, og da Marcus Ingvartsen også har scoret 7 mål for FCN i Superligaen i denne sæson, kan man roligt konstatere, at 20-årige Marcus Ingvartsen er én af Europas skarpeste angribere lige nu.

Han er så hot, at det kun er de allerstørste fodboldnavne, han statistisk kan testes mod. Hvis man sammenligner på mål i efteråret scoret på landshold samt klubhold i liga og CHL sammenhæng i denne sæson, kan kun ganske få topnavne matche Ingvartsens målmagi.

Da Robert Lewandowski tirsdag aften i 95. minut steg til vejrs og pandede Polens sejrsmål ind mod Armenien var det hans 11. træffer i denne sæson. Robert Lewandowski er noteret for 5 mål for Polen i VM-kval., 5 for Bayern München i Bundesligaen og 1 i Champions League.

Cristiano Ronaldo har også været skarp for Portugal med 5 mål i VM-kval. kampene, men han kan kun supplere med 1 mål for Real Madrid i den spanske La Liga og 2 i CHL.

Sergio Aguero har været skarp for Manchester City i CHL med 3 mål og i Premier League med 5 kasser, men på det argentinske landshold går det ikke helt så godt. Her brændte Aguero straffespark, da Argentina tirsdag overraskende tabte 0-1 til Paraguay.

Prisen som den mest skræmmende målskytte i Europa lige nu må dog nok tilfalde Edinson Cavani, der har imponeret med 8 mål i den franske liga for Paris St. Germain og suppleret med 3 i CHL. Desuden har han nettet 4 gange for Uruguays landshold. I alt imponerende 15 mål i 12 kampe.

Forhåbentlig holder Marcus Ingvartsen sit hotte målniveau i kampen på søndag kl. 16 mod Brøndby i Right to Dream Park. Og den kamp kan blive en målrig affære, for gæsterne kommer også med en målmager af rang i front, nemlig Superligaens topscorer Teemu Pukki, der med 9 mål er den eneste, der har scoret mere end Ingvartsen i den hjemlige liga.