Godsway: Vi er på rette spor

Kategorier

Godsway Donyoh har scoret i hver af FC Nordsjællands seneste tre kampe.

Foto: Boesenfoto.dk

– Jeg synes, det var svært i starten med FCN-stilen, men jeg har lært en masse og føler mig tilpas på holdet nu, siger Godsway Donyoh

Den snart 22-årige ghanesiske angriber, Godsway Donyoh, har her i efteråret for alvor vist sig frem i FC Nordsjælland, og han har scoret i hver af de to seneste Superligakampe.

– Jeg har måttet arbejde hårdt med at lære FCN-stilen. Det er en helt anden form for fodbold end den, jeg kom fra i Falkenberg. Jeg kunne godt føle mig lidt udenfor i starten, da jeg kom hertil, fordi det hele var så fremmed og spillestilen så anderledes, selv om folk i klubben hjalp mig meget.

– Men jeg har udviklet mig og er nu tilpas med systemet og det hele. Nu føles klubben som mit hjem. Vi har det godt sammen, og jeg er imponeret over den professionalisme, der trænes med i betragtning af, hvor ung truppen er.

– Vi må forvente, at det tager tid at skabe resultater med så ungt et hold, men jeg føler, vi er på rette spor. Det er hårdt arbejde, og vi fighter for det, siger Godsway Donyoh, der fylder 22 år om en uge.

Han har sin fodboldopdragelse fra Right to Dream akademiet i Ghana, og kom som 18-årig til Manchester City, hvorfra han dog hurtigt blev udlejet til først Djurgården IF og senest Falkenberg i Sverige, inden han i januar blev hentet til FCN.

Godsway Donyoh var således sammen med den kun 18-årige Collins Tanor de første fra Right to Dream akademiet i Ghana, der blev hentet til FC Nordsjælland. Det blev ikke til så meget spilletid for Godsway i foråret, men her i den nye sæson er han for alvor ved at slå igennem med kamptid i 8 af de 12 Superligakampe og tre scoringer. Senest målet til 1-0 mod Silkeborg og en flot assist til Marcus Ingvartsens udlignende mål til 2-2.

– I de første kampe havde jeg svært ved at linke med Marcus, men nu ved jeg bedre, hvor han vil have bolden. Jeg har snakket meget med Marcus om det. Han er nr. 1 angriber i klubben, og vi tror på ham og forsøger at lære at spille ham rigtigt, siger Godsway Donyoh, der også selv tidligere var bedst tilpas som frontangriber men nu er rykket ud som kantangriber.

– Jeg elsker at skyde på mål og score, men jeg har lært at være fleksibel i mit spil, og jeg kommer jo også til afslutninger fra kantpositionen. Vi skal hjælpe hinanden bedst muligt, så vi kan præstere som hold, og jeg har også lært at hjælpe bedre til i defensiven.

– Det bliver svært at nå med i Top 6, men vi har stadig chancen. Kampen mod Brøndby bliver en hård test. Brøndby er nr. 2, så der er stor afstand i tabellen, men alt er muligt. De er kun fodboldspillere ligesom os, og står vi sammen og når vort bedste niveau, er chancen der.

– Vi skal bygge videre på det spil, vi har leveret i de seneste tre kampe. Og på den måde, Brøndby angriber, bliver der også rum at spille i bag deres forsvarslinje. Det kan vi forhåbentlig udnytte, siger Godsway Donyoh, der glæder sig til storkampen mod Brøndby med mange tilskuere i Right to Dream Park.