U/14 slog Chelsea i finalen i Madrid

Kategorier

FCN/Farum BK satte et imponerende fodaftryk i Madrid med finalesejr på 3-0 over Chelsea i en turnering for nogle af de bedste U/14 hold fra hele verden.

Der var nærmest olympisk stemning i Kastrup Lufthavn, da drengene og lederne fra FCN/Farum BK U/14 landede i aftes med et af de helt store trofæer, klubbens ungdomsafdeling nogensinde har hentet i konkurrence med verdens største klubber.

Da U/14 drengene tog afsted til den stærkt besatte turnering, havde de næppe regnet med at have pokalen med i flyet hjem, for de 24 deltagende klubber i ARC Madrid Football Cup kom fra nogle af hele verdens største fodboldklubber, bl.a. de mest kendte spanske og engelske klubber.

Men drengene fra FCN/Farum BK gik hele vejen og endte med en overbevisende finalesejr på 3-0 over Chelsea søndag eftermiddag. Så kunne jublen slippes løs hos drengene og trænerne Johannes Hoff Thorup og Martin Beck, og alle blev ved hjemkomsten modtaget som helte i lufthavnen af klub  og familie.

De 24 hold var opdelt i fire grupper med hver seks klubber, og for FCN/Farum BK startede turneringen med to 1-1 kampe. Først mod New York City SC og derefter mod Sporting Lissabon i to jævnbyrdige kampe, hvor holdet var tættest sejren i dem begge.

Alle gruppekampe var på to gange 20 minutter, og i den tredje kom første sejr med 2-0 over det irske hold St. Josef Boys, og herefter ventede en storkamp mod West Ham, der havde imponeret i sine første kampe. På et sent mål vandt FCN/Farum BK 2-1 over West Ham i en fantastisk velspillet og intens kamp, og det blev fulgt op af en for lille sejr efter spil og chancer på 1-0 over Madrid-klubben Rayo Vallecano.

Sporting Lissabon blev gruppevinder foran FCN/Farum BK, og de to klubber gik til kvartfinalerne sammen med de to bedste fra hver af de øvrige grupper. Her løb Farum-drengene ind i Brøndby og vandt 1-0 i en kamp, hvor sejren var meget mere sikker, end cifrene viser. Japan stillede med et U/14 landshold, og det slog Sporting Lissabon ud,i kvartfinalen, men i semifinalen måtte det japanske landshold bøje sig for FCN/Farum BK, der vandt 2-0.

Og så var U/14 drengene klar til den store finale søndag 12.30 mod selveste Chelsea, og som turneringens sidste kamp, samlede den alle deltagerne og en masse andre tilskuere, så der var omkring 1200 omkring banen til finalen. Og det blev en pragtfinale set med FCN-øjne og en sikker sejr på 3-0 i en kamp, hvor de veloplagte drenge skabte rigtig mange målchancer.

FC Nordsjællands T+træner Kenneth Rasmussen var med på turen og naturligvis super tilfreds med indsatsen:

– Det var flot af drengene, der stod distancen i en lang og fysisk krævende turnering. Og specielt i sidste del af turneringen fandt holdet det gode spil frem. De leverede super fint fodboldspil langs græsset, sådan som vi gerne vil.

– Det er en kæmpe turnering, vi har vundet, og vi har fået flot respons på indsatsen fra alle sider. Drengene kan tage en masse med sig hjem, og troen på egne evner er styrket voldsomt. Også stor ros til trænerstaben. Det her er en saltvandsindsprøjtning til alle i klubben til det fortsatte arbejde på træningsbanen, siger Kenneth Rasmussen.

Se dette billedgalleri fra triumfen i Madrid: