Marcus: Nu kommer der knald på i Superligaen

Kategorier

Marcus Ingvartsen har scoret seks mål i dette efterår, tre for FCN i Superligaen og nu også tre for U/21 landsholdet.

Foto: Boesenfoto.dk

Marcus Ingvartsen scorede to mål, da Danmarks U/21 landshold med 3-1 over Rumænien sikrede billet til EM-slutrunden næste sommer, og nu retter alle FC Nordsjællands spillere fokus mod et hæsblæsende program i Superligaen.

Når FCN åbner næste etape i efterårets vigtige Superligaprogram på mandag i Århus mod AGF, bliver det indledningen til en hæsblæsende periode med fem kampe indenfor kun 19 dage frem til næste landskamppausen. Heldigvis kommer FC Nordsjællands mange U/21 landsholdsspillere, både danske og udenlandske, retur med masser af selvtillid og succesoplevelser i bagagen.

Danmark sikrede sig som den første nation billet til U/21 slutrunden i Polen næste sommer med en 3-1 sejr i går over Rumænien i Aalborg. Marcus Ingvartsen scorede to af målene, det ene på straffespark begået mod klubkammerat Andreas Maxsø, der styrede forsvaret, mens Pascal Gregor måtte nyde sejren fra bænken.

Marcus Ingvartsen scorede også for U/21 landsholdet, da det i fredags banede vejen med 4-0 sejren i Wales, og selv om han var skadet i foråret og derfor missede et par af kvalifikationskampene, har den unge FCN-angriber scoret 4 af Danmarks i alt 17 mål, der har resulteret i imponerende 22 point for otte kampe:

Marcus Ingvartsen glæder sig over den gode ballast til de kommende opgaver i Superligaen, hvor han også har nettet 3 gange i denne sæson:

– Som angriber er det altid vigtigt at få scoret mål, og det er dejligt, at vi allerede nu har sikret EM-billetten. Nu skal de sidste to U/21 landskampe i kvalifikationen bruges til at pudse af på holdet og spillet, men vi skal også vinde for at sikre den bedst mulige seedning både for os selv og det kommende U/21 landshold.

– Lige nu er det bare dejligt, og jeg føler, jeg er kommet godt i gang igen efter min skade i foråret. Formen bliver bedre og bedre, og jeg føler mig tilpas på banen. Fra nu af retter vi fokus mod Superligaen, hvor der kommer knald på i den kommende tid.

– Det var så vigtigt, at vi vandt den seneste kamp i Lyngby, både for pointsene og arbejdet med holdet. Nu skal vi følge op på den sejr og blive bedre og bedre i den kommende tid, siger Marcus Ingvartsen, der med sejrsmålet i Lyngby nåede sin 10. Superligatræffer i karrieren og dermed blev historiens yngste spiller til at nå 10 Superligamål.

De tre danske U/21 landsholdsspillere er ikke de eneste, der kommer retur med succes i bagagen. Stanislav Lobotka har været afsted med Slovakiets U/21 landshold og spillede alle 90 minutter i Slovakiets 3-0 sejr på udebane over Cypern. Med den sejr fører Slovakiet klart sin gruppe med 15 point for seks kampe:

– Nu mangler vi blot et enkelt point i de sidste to kampe for at være helt sikre på en plads i EM-slutrunden. Det tror vi da på, og det kunne blive sjovt at møde klubkammeraterne her i EM-kampene, siger Stanislav Lobotka. Slovakiet fører gruppen foran så stærke fodboldnationer som Holland og Tyrkiet.

Også den islandske  målmand Alex Runarsson kan stadig øjne slutrunden trods et 0-2 nederlag ude til Frankrig senest. Udekampen mod Nordirland fredag vandt Island nemlig 1-0, og dermed kan Island med to kampe igen stadig nå både topholdet Makedonien og Frankrig på de to øverste pladser men begge med kun én kamp tilbage. Alex Runarsson vogtede buret i begge kampe.

Kroatiens U/21 landsholdsspiller Karlo Bartolec starter hos FCN nu, og også han har stadig chancen for at spille EM-slutrunde efter uafgjort mod henholdsvis Georgien og Sverige. Bartolec spillede fuld tid i begge kampe, og Kroatien fører sin gruppe med 20 point for 9 kampe, mens Sverige og Spanien med henholdsvis 18 og 17 point dog har en ekstra kamp at gøre godt med. Kroatien slutter af ude mod Sverige.

FC Nordsjælland har også haft tre spillere med på Danmarks U/19 landshold, der i går vandt 3-1 i Nyborg i venskabskampen mod Sverige. Både Jakob Johansson, Daniel Skov og Victor Nelsson var på banen i den kamp, de to førstnævnte i startopstillingen, og de viste sig flot frem. Daniel Skov scorede til 1-0 og Jakob Johansson til 2-0.