FCN kunne ikke holde Duncan i længden

Kategorier

FCN holdt fysisk stærke Morten Duncan nede i over en time, men så gik den heller ikke længere.

Foto: Getty Images

Hele 1. halvleg stod FCN stærkt defensivt og førte fortjent 1-0 ved pausen, men Morten Duncan Rasmussen vendte kampen i den sidste halve time med sin hovedstødsstyrke, og AGF sejrede 3-1

Helt frem til midt i 2. halvleg lignede det point til FCN i Århus, hvor 7565 tilskuere i over en time var vidne til en kamp, hvor AGF ikke kunne nedbryde FC Nordsjællands stærke defensiv, mens tigrene viste tænder på kontraangreb. Og i det sidste gyldne kvarter af 1. halvleg endda leverede så flot angrebsspil bygget op omkring lynhurtige Ernest Asante, at 1-0 føringen til FCN ved pausen var fuldt fortjent.

Men midt i 2. halvleg var forsvaret for første gang uopmærksom på Morten Duncan ved et indlæg, og prompte headede han i mål bag sagesløse Alex Runarsson, der ellers leverede flot i målet hele kampen igennem. Udligningen til 1-1 gav AGF det rygstød, århusianerne skulle bruge for at tippe kampen helt rundt.

Morten Duncan headede i det 74. minut igen bolden i nettet til 2-1 på et af AGF’s mange hjørnespark og små ti minutter senere kunne Jesper Juelsgaard med et afrettet langskud gøre det til 3-1, FCN forsøgte et offensivt modsvar, men århusianerne var tættere på endnu en scoring i slutfasen.

Kampen startede som lidt af en stillingskrig, hvor AGF havde en del held med sin  gameplan om at smække mange bolde ind i feltet til Morten Duncan. Det blev dog aldrig rigtigt farligt, for Andreas Maxsø og Pascal Gregor afviste det hele.

Farligt blev det imidlertid et par gange, hvor AGF fastholdt momentum og kom på skudhold på andenboldenene. Det gav nogle nærgående århusianske skud, hvor målmand Alex Runarsson måtte ud i fuld længde for at redde et hårdt skud fra Danny Olsen.

Langsomt fik FCN arbejdet sig ind i kampen, og første advarsel til AGF kom efter tyve minutter, da Pascal Gregor spillede lynhurtige Ernest Asante helt fri, men hans træk blev desværre for langt, og AGF-keeperen nåede bolden først. Det satte dog tydeligt ny energi i tigrene, og efter endnu et AGF-forsøg ved Bjarnason, tog FCN for alvor taktstokken i 1. halvlegs sidste kvarter.

Stanislav Lobotka forsøgte sig først med et skud, men noget mere farligt var det lidt senere, da Marcus Ingvartsen trykkede af, og Jovanovic i målet måtte hive en pragtredning frem på det flade skud. Jovanovic fik også klaret flot, da Asante i det 37. minut igen blev sat rigtigt op med en stikning fra Ingvartsen.

Men da Ernest Asante i det 41. minut endnu engang blev spillet dybt og løb fra hele det tunge AGF-forsvar, var der ingen nåde. Iskoldst serverede ghaneseren på tværs til en helt fri Marcus Ingvartsen, der let kunne sætte sin 4. sæsontræffer ind. 1-0 til FCN ved pausen.

FCN kom også meget koncentreret ud til 2. halvleg og stod kompakt som hold. Det nærmeste AGF kom på scoring var da Pascal Gregor var ved at forlænge et indlæg over sin egen målmand, men Alex reddede lige akkurat. På kontra lynede FCN igen et par gange, hvor Asante udnyttede sin hurtighed, men det lykkedes ikke at øge føringen.

AGF lagde et tungt pres og hjørnesparksbelejring i en periode, men alt blev fint afvist indtil det 65. minut, hvor AGF vågnede op til ny dåd med Morten Duncans flotte hovedstød til 1-1. Derefter havde FCN meget svært ved at afværge AGF-angrebene, og tigrene havde ikke meget at byde ind med den anden vej mod slutningen.

FCN må tage alt det gode fra den første time med sig til de kommende kampe, der kommer tæt efter hinanden. Den næste er hjemme i Right to Dream Park på søndag kl. 12.00 mod SønderjyskE.

Lagde du mærke til…

…at Marcus Ingvartsen scorede sit 4. sæsonmål og 11. Superligamål i alt for FCN. Dermed fortsætter han stimen af mål i de seneste tre uger, hvor han har scoret to i Superligaen og tre for Danmarks U/21 landshold.

…at den nyindkøbte kroat Karlo Bartolec fik sin debut for FCN. Han var i startopstillingen og spillede hele kampen. Endnu en debutant kom på banen i de sidste minutter. Victor Nelsson fik sin debut som indskifter i det 87. minut.

Se kampfacts HER

Se kampstatistik HER