FCN stemplede ind med ægte vinderspirit

Kategorier

Marcus Ingvartsen var matchvinder med målet i 1-0 sejren til FCN, sidst de to hold mødtes.

Foto: Boesenfoto.dk

Med 3-0 over Esbjerg sikrede FCN sæsonens første hjemmesejr og har nu igen kontakt med Superligaens brede midterfelt.

Igen kunne FCN gå til pause med en 2-0 føring, og denne gang havde tigrene lært at lektien fra sidste søndag, hvor SønderjyskE fik vendt kampen i 2. halvleg. Det fik Esbjerg simpelthen ikke lov til. Denne gang kom de unge tigre ud efter pausen med en ægte vinderspirit og sikrede sæsonens første hjemmesejr.

Vinderattituden så man for alvor midt i 2. halvleg, da gæsterne fik tilkendt et straffespark, som kunne have ændret kampens gang. Men den unge hollandske målmand Indy Groothuizen viste vejen til succes med en fantastisk dobbeltredning af Kevin Mensahs skud fra 11 meter pletten, og derefter hans afslutning på riposten fra nært hold. Og tredje forsøg fra Esbjergs side reddede Pascal Gregor med en fodparade.

Det var et afgørende moment i kampen, for efter den situation var det tydeligt, at Esbjerg mistede troen på point, og FCN følte sig mere sikker på, at det ikke gik galt denne gang. Den fuldt fortjente sejr blev dog først endeligt sikret et minut inde i tillægstiden, da indskiftede Emiliano Marcondes spillede Ernest Asante fri til skud, som Marcus Ingvartsen satte sidste tå på til 3-0.

Det var det helt rette punktum på en kamp, hvor FCN styrede alt i 1. halvleg. Der blev spillet kvikt og fremadrettet med god brug af fløjene. Det kneb dog med effektiviteten, fordi indlæggene ikke var præcise nok. Men i det 23. minut kom forløsningen på en for FCN helt utraditionel facon.

Dommer Peter Kjærsgaard dømte straffe til FCN for hånd på bolden af Leon Jessen, da Karlo Bartolec forsøgte at drible forbi ham. Det var det første straffespark til FCN i halvandet år, og Marcus Ingvartsen hamrede sikkert bolden i kassen fra 11 meter pletten til 1-0.

Det gav FCN masser af ekstra energi og mere fantasi i angrebsspillet. Efter 35 minutter blev det 2-0, da kvikt kombinationsspil sluttede med, at Divine Naah med en godt set førstegangsaflevering spillede Godsway Donyoh fri, og han scorede til 2-0 med et velplaceret fladt skud.

2-0 ved pausen var et passende billede af 1. halvleg, og heldigvis var lærepengene fra de to foregående kampe givet godt ud, for bortset fra straffesparket midt i 2. halvleg fik Esbjerg ikke mange chancer for at komme tilbage i kampen. Alle holdt fokus og Indy Groothuizen var en sikker sidste skanse med en stærk defensiv foran sig.

Midtbanen arbejdede hårdt, og alle indskifterne bød ind med energi i slutfasen. FCN burde have sikret sejren definitivt noget tidligere, men det vigtige var sejren og de tre point, der nu giver FCN kontakt med det brede midterfelt. Det var en sejr for hele klubben og holdfællesskabet, og det afspejlede sig også tydeligt i jubeldansen i omklædningsrummet bagefter.

Hørt på spillergangen:

Andreas Maxsø var en meget glad anfører:

– Endelig fik vi den hjemmesejr, som vi har manglet. 1. halvleg var rigtig god, og vi havde lært af vores 2. halvleg sidst, selv om vi igen overlod lidt for meget initiativ til dem. Det var godt og meget vigtigt, at Andy reddede det straffespark.

– Efter det var vi alle mere rolige og ikke i tvivl om, at vi kunne holde føringen hjem denne gang. Og det var dejligt med målet til 3-0 til sidst. Nu skal vi vinde på fredag i Silkeborg, så er vi med igen, siger Andreas Maxsø.

Indy Groothuizen var naturligvis i fokus for sin dobbeltredning på straffesparket:

– Det var selvfølgelig vigtigt, at jeg reddede det straffespark, for havde de scoret der, var tankerne fra kampen mod SønderjyskE nok kommet frem igen. Vi er unge og lærer hele tiden, og vi havde snakket om, at nu skulle vi også vinde 2. halvleg.

– Det har været en god start for mig, men alle har en stor andel i de to clean sheets i de sidste to kampe. Der er en virkelig god spirit på holdet, og jeg er bare glad for, at jeg gav mit bidrag, siger Indy Groothuizen.

Mads “Mini” Pedersen var med for første gang siden han blev skadet i sæsonens første kamp i Viborg:

– Det var dejligt at være tilbage, men det vigtige var sejren, så de tre point var prikken over i’et. Jeg fik 65 minutter i benene, og så er jeg forhåbentlig klar til at holde 90 på fredag i Silkeborg.

– Jeg fik heldigvis sat mig i respekt med et par tacklinger fra start, så de ikke skulle tro, at jeg var bange efter skaden. Jeg gik primært ind for at bringe en masse energi til holdet, siger Mads “Mini” Pedersen, der leverede et fint comeback.

Lagde du mærke til…

…at det var første gang siden udekampen mod FC Vestsjælland 3. maj 2015, at FC Nordsjælland fik tilkendt et straffespark. Dengang scorede Uffe Bech, og der skulle altså gå halvandet år, før FCN igen fik en chance fra 11 meter pletten.

…at Marcus Ingvartsen med de to træffere nu er oppe på seks  scoringer i denne sæson og 13 mål i alt i Superligaen i en alder af kun 20 år.  Han blev inden kampen hyldet for at runde 50 kampe på FC Nordsjællands førstehold.

…Indy Groothuizen nu har holdt rent bur i begge sine Superligakampe, siden han blev sendt på banen lige før pausen i Horsens i onsdags på grund af Alex Runarssons skade.

Se matchfatchs HER

Se statistik fra kampen HER