CV: Vi holder næsen i sporet

Kategorier

Transfervinduet lukkede kl. 24 i nat, og hos FC Nordsjælland er truppen nu trimmet til resten af efterårssæsonen efter den strategi, der hele tiden arbejdes målrettet efter

Der er tid til transferstatus, og sportschef Carsten V. Jensen siger:

– Som man nok kan udlede af dagen i går, handlede det for os om på vinduets sidste dag at justere truppen til med udleje af Souheib Dhaflaoui til Helsingør, Niclas Mouritsen til Roskilde og salget af Ramón Rodrígues til SønderjyskE.

– Sammensætningen af en spillertrup er en proces, hvor der løbende evalueres, analyseres behov, scoutes og dokumenteres.  Men med lukningen af vinduet kan vi gøre status på spillertruppen for nu, selvom arbejdet med nye ”targets” og kontraktforlængelser forsætter ufortrødent.

– Alt, hvad vi foretager os, er forberedt og gennemarbejdet og ligger i forlængelse af den strategi, der er lagt for FC Nordsjælland både på den korte og den lidt længere bane.

– Vi gør ikke tingene som vore konkurrenter, og vi ønsker at udfordre ligaen på vores egen måde. Det er ingen hemmelighed, at vores akademier i Ghana og FCN er og skal være hovedleverandøren til vores spillertrup sammen med rekrutteringen af dygtige og talentfulde spillere udefra.

– Vi ønsker at sammensætte en ambitiøs gruppe med et stort potentiale og forløse det gennem målrettet arbejde på træningsbanen og kampene i Alka Superligaen.

– Således var et af sommerens helt store mål forlængelsen af Andreas Maxsø, hvilket vi fik på plads relativt tidligt. I samme position blev Victor Tranberg i øvrigt forfremmet fra akademiet.

– Et andet mål var efter Vingaards afsked at få offensiv erfaring ind, og her kom Mohammed Fellah ligeledes hurtigt på plads. Emre Mor er ikke en spiller, der lige erstattes direkte, men med Marcus Ingvartsen tilbage fra en lang skadespause fik vi igen rådighed over en ”rigtig” forward og matchvindertype i startelveren.

– Det lå i kortene at David Jensen skulle have lov til at smutte efter manges års tro tjeneste, og her er Indy Groothuizen kommet på lån fra Ajax. Mathias Rasmusssen er kommet til os som et stort talent fra IK Start og dækker offensive centrale positioner ligesom Divine Naah giver os nye muligheder centralt.

– Mobergs dybe løb er blevet erstattet med Ernest Asantes vanvittige fart, og han fik allerede i sin første optræden mod Randers vist sine kvaliteter. Sidst men ikke mindst havde vi et prioriteret mål om at styrke os på højre back positionen, og her måtte vi væbne os med stor tålmodighed, før det lykkedes os at hente Karlo Bartolec i Lokomotiv Zagreb, hvilket på sidste dagen i vinduet betød et farvel til vellidte og altid hårdtarbejdende Ramón Rodrígues.

– Når alt skal gøres op, kan vi på mange områder være godt tilfredse med udviklingen af truppens potentiale henover sommeren, og udover de spillere, der er hentet ind udefra, vil vi helt sikkert også se flere af vore egenudviklede spillere konkurrere om spilletiden i Alka Superligaen, siger Carsten V. Jensen.