Værd at vide før hjemmekampen mod AaB

Kategorier

Marcus Ingvartsen jubler efter en af hans scoringer i FCN-trøjen.

Foto: Boesenfoto.dk

Her er lidt statistiske vinkler på FC Nordsjællands kamp søndag kl. 13.00 mod AaB i Right to Dream Park. Kampen vises direkte på EuroSport 2

Vidste du at…

…FCN og AaB har mødtes 42 gange tidligere i Superligaen. FCN har vundet 14 gange, mens 12 kampe er endt uafgjort, og AaB har 16 sejre. Hjemme i Right to Dream Park har FCN sejret 5 gange, mens det er blevet til 6 uafgjorte kampe og 6 nederlag.

…i sidste sæson vandt FCN over nordjyderne i begge hejmmekampe: 2-1 i 3. runde og 3-0 i 13. runde, mens det sidste møde i Aalborg i 23. runde gav AaB en smal 1-0 sejr. Men altså seks point til tigrene i de tre indbyrdes kampe.

…FCN-anfører Patrick Mtiliga har været sat ude af spillet med en skade siden slutningen af efteråret 2015, men han er nu stærkt på vej tilbage og har kunnet træne med for fuld power i et par uger.

…Mads ”Mini” Pedersen må holde en kamppause på 6 til 8 uger på grund af den knæskade, han pådrog sig i sæsonpremieren i Viborg.

…begge klubber har afgivet to spillere til Danmarks OL-landsholds kampe i Brasilien. Andreas Maxsø og Pascal Gregor repræsenterer FCN på det danske OL-hold, mens AaB har Frederik Børsting og Jakob Blåbjerg med.

…kampens dommer, 40-årige Peter Rasmussen, går i gang med sin 14. sæson som Alka Superliga dommer. Det bliver Peter Rasmussens første kamp i den nye sæson, og han har ikke dømt en kamp med FC Nordsjælland i over et år.

…AaB kan stille op som ubesejret i denne sæson efter to uafgjorte hjemmekampe mod Horsens og OB samt en udesejr på 1-0 i Randers.