Værd at vide før aftenens kamp i Lyngby

Kategorier

Godsway Donyoh scorede sit første mål for FCN i den seneste kamp mod Randers, og Ernest Asante fik en fin debut.

Foto: Boesenfoto.dk

Her er lidt statistiske vinkler på FC Nordsjællands kamp  i aften kl. 20.15 i Lyngby.  Tag med på Lyngby Stadion og støt tigrene

Vidste du at…

.…FCN kun har mødt Lyngby 9 gange tidligere i Superligaen. FCN har vundet 3 gange, 2 kampe er endt uafgjort og 4 gange har Lyngby sejret. Fire af kampene er spillet i Lyngby, og her har FCN kun vundet én gang. Det var til gengæld det seneste møde i maj 2012.

…den tidligere Lyngby-spiller Tobias Mikkelsen scorede for FCN til 2-0, som blev kampens resultat, sidst holdene mødtes i 30. spillerunde af 2011/12 sæsonen, hvor FCN blev mester, og Lyngby rykkede ned.

…Tobias Mikkelsen har scoret i alt tre mål for FCN mod Lyngby, hvor han selv spillede de første tre år af sin seniorkarriere. Og FCN har vundet alle tre kampe, som Tobias Mikkelsen har scoret i mod Lyngby.

…Lyngbys målmand Jesper Hansen i ti år fra 2003 til 2013 var en del af FC Nordsjællands Superligatrup og vogtede buret for FCN i 179 kampe, bl.a. i guld- og sølv-sæsonerne samt i Champions League gruppespillet. I 2013 fik han sit ønske om et udlandseventyr opfyldt, da FCN solgte ham til franske Evian, hvorfra han røg videre til Bastia uden dog at få meget spilletid. 31-årige Jesper Hansen kom retur til dansk fodbold og Lyngby til denne sæson.

…Ernest Asante fik debut mod Randers med en assist til 1-1 målet, og ghaneseren blev dermed den 14. spiller, der får debut for FCN i 2016. Halvdelen af dem har debuteret i denne sæson.

…Godsway Donyoh lavede sit første mål for FCN i fredags mod Randers i Right to Dream Park. Dermed er FC Nordsjællands syv mål i denne sæson fordelt på seks spillere. Kun Marcus Ingvartsen har nettet to gange.

…Lyngby som nyoprykker har fået en rigtig god sæsonstart i Superligaen og lige nu er placeret på 6. pladsen med 8 point for 6 kampe. Lyngby har vundet over SønderjyskE og Silkeborg.

…kampens dommer, den kun 28-årige Morten Krogh, er ny i Superligaen, hvor han kun har dømt én kamp tidligere. Morten Krogh debuterede i 3. spillerunde med Viborgs 2-1 sejr over Esbjerg.

…alle kampe i denne spillerunde er en slags derbyopgør med lokal prestige på spil. “Kampen om Nordsjælland” vises direkte på TV3 Sport 2.