U/13 spillede finale mod Dortmund i Holland

Kategorier

U/13 deltog i den store hollandske turnering United Jeugd Cup, som blev afholdt for 11. gang. Arsenal, Manchester City, Dortmund og Genk var blandt de største navne i årets turnering.

Det var spillemæssigt blandet i de første tre puljekampe. Normalt spiller U/13 i Danmark 8-mands fodbold, men det her var en 11-mands turnering, så det skulle drengene lige vænne sig til. Alligevel lykkedes det dem at spille sig videre til kvartfinalen efter 2-0 sejre over Brabant United/Den Bosch og FC Utrecht og et nederlag på 1-4 til et meget stærkt Dortmund-hold.

Holdet voksede dog igennem turneringen, hvilket kulminerede i en meget flot kvartfinale mod Genk. På trods af spilovertag og en masse store chancer, måtte holdet gå til pause bagud 0-1. U/13 drengene viste dog flot moral og fik ikke bare vendt opgøret, men det endte i ren opvisning og en sejr på 5-1.

I semifinalen ventede Nordirland, og det blev en jævnbyrdig affære, der sluttede 1-1. Kampen måtte dermed afgøres i straffesparkskonkurrence. Samlet 26 spark skulle der til, før afgørelsen endeligt faldt ud til tigrenes fordel, på trods af tre “match-bolde” til nordirerne undervejs.

Dortmund vandt sin semifinale med 5-0 over NEC Nijmegen, og der ventede dermed en svær opgave i finalen. Drengene kæmpede flot og spillede med i store dele af kampen, men det var ikke nok til at holde tyskerne fra to scoringer i slutningen af 1. halvleg og endnu en i 2. halvleg.

Overordnet var det en god turnering, hvor drengene mødte en masse udfordringer i kampene som de håndterede flot. Resultatmæssigt var det flot at blive nr. 2 ud af 16 stærke hold.

FC Nordsjællands T+ træner, Kenneth Rasmussen, er meget tilfreds med udbyttet af turen:

– Vi er meget glade for, at vi har deltaget i så stærk en international turnering med mange europæiske storklubber. Vores hold havde tydeligvis ikke samme øvelse i at spille 11 mod 11, men det gav den værdifulde erfaring, som vi søger.

– Man kan sige, at vi startede som drenge og voksede i turneringen til store drenge, der især i den sidste halvdel af turneringen steppede meget op.

– Det vigtigste var, at drengene holdt sig til konceptet hele vejen igennem og forsøgte at spille fodbold, selv om det var svært i starten. De lod sig ikke stresse, og dermed blev turneringen en god oplevelse for alle, siger Kenneth Rasmussen.

U/13 med medaljer fra turneringen i Holland.
U/13 drengene med pokaler fra turneringen i Holland.