Tobias: En sejr i lokalderbyet vil give et boost

Kategorier

Tobias Mikkelsen har scoret tre mål mod Lyngby og alle tre gange har FCN vundet kampen.

Lyngby var Tobias Mikkelsens første klub som seniorspiller, og han vil gøre alt for at blive klar til lokaldrama i Lyngby fredag kl. 20.15, hvor ‘Kampen om Nordsjælland’ går løs.

– Det er en utrolig vigtig kamp. Lyngby har fået en god start og har også et godt hold med mange rutinerede kræfter, så det er ikke nogen overraskelse, at de ligger så godt. Men jeg synes, vores muligheder er gode. Vi fik løftet os mod Randers, hvor der var klare fremskridt. Vi skal dominere kampen og tage fat i spillet. Det vil give et kæmpe boost med en sejr i Lyngby lige inden landskamppausen, siger Tobias Mikkelsen, der selv har en fortid i Lyngby.

Tobias Mikkelsen spillede i Lyngby fra han var 17 til 21 år, og efter en tur omkring Brøndby kom han i 2009 til FC Nordsjælland, hvor karrieren for alvor tog fart. Han var således med til to pokalsejre, mesterskab, og fik debut på Danmarks A-landshold, før han i 2012 blev solgt til Greuther Fürth i Bundesligaen. Siden gik vejen over Rosenborg med norsk mesterskab og pokaltitel, inden Tobias Mikkelsen kom retur til FC Nordsjælland i januar.

Hele næste spillerunde er der dømt store derbydag med lokalopgør over hele Danmark. FCN og Lyngby kæmper fredag aften kl. 2015 om den lokale prestige og tre meget vigtige point. Og den kamp er naturligvis lidt ekstra speciel for Tobias Mikkelsen:

– Jeg har jo fået en del af min fodboldopdragelse i Lyngby, så det er en klub, der har betydet meget for mig, men den slags følelser er lagt helt væk, når der fløjtes op, siger Tobias Mikkelsen. Han har været ude af spillet i de seneste kampe med en lårskade men er på vej tilbage og fik en halvlegs kamptid i træningskampen tirsdag mod HIK.

– Jeg vil gøre alt for at være spilleklar fredag og tror på det. Det er tre meget vigtige point, der står på spil, og vi skal arbejde hårdt for at få dem. Det er to hold, der gerne vil spille fodbold, så det bliver en kamp om at få spilovertaget, forudser Tobias Mikkelsen.

Han har selv gode erfaringer fra kampene mod Lyngby, for han har scoret i tre kampe mod lokalrivalerne, og alle tre mål har været med til at bane vej for en FCN-sejr. Så scorer Tobias Mikkelsen på fredag taler statistikken for sejr til FCN.

Den seneste kamp mellem de to klubber var i maj 2012, hvor FCN vandt i Lyngby på mål af Søren Christensen og Tobias Mikkelsen, og kort tid efter fik FCN-spillerne guldmedaljer om halsen, mens Lyngby måtte sige farvel til Superligaen og først er tilbage igen til denne sæson.