TK: Vi unge skal turde tage ansvar og sige noget

Kategorier

Christian ”TK” Køhler udstråler altid entusiasme og topengagement på banen.

Foto: Getty Images

20-årige Christian ”TK” Køhler har spillet samtlige 10 kampe på FC Nordsjællands midtbane siden sin debut med scoring 1. maj mod Randers

Udstrålingen tager man ikke fejl af. Selv om Christian ”TK” Køhler ikke er voldsom af statur og kun er 20 år, kan man sagtens se, at en ledertype er under udvikling. Han udstråler vinderinstinkt, og trods sin status som ny på holdet er han ikke bange for at dirigere med råb og fagter:

– Det er rigtigt nok, at jeg er en vindertype og gerne vil dirigere. Vi unge skal også turde tage ansvar og sige noget. Det føles naturligt for mig at lede og hjælpe dem ved siden af. Hvis de andre bevæger sig rigtigt, kommer man også selv til at se bedre ud på banen.

– Når man giver noget, får man også noget tilbage, og det er vigtigt for et hold at snakke så meget som muligt for at stå rigtigt på banen. Jeg synes, det kan være en god egenskab at kommunikere godt, ligesom det er det at afslutte godt, lyder det fra den lille ”midtbanegeneral”.

Christian ”TK” Køhler blev rykket op i Superligatruppen på yderste mandat fra U/19 holdet i sommeren 2015, og det tog altså næsten et helt års intens kamp på træningsbanen, før han endelig fik sin debut 1. maj i år. Og sikken en entré i Right to Dream Park, hvor han scorede et flot mål i den medrivende 2-2 kamp. Siden har han spillet samtlige 10 Superligakampe.

– Spilletid er jo altid det, man arbejder for under træningen, og jeg er glad for den tillid, man viser mig. Men det er vigtigt ikke at blive tilfreds. Jeg vil hele tiden forbedre mig og presse mig selv.

– Derfor studerer jeg også altid kampene bagefter for at se, hvad jeg kunne gøre bedre. Det gælder om at lære at holde fokus og bygge på hele tiden, siger ”TK”.

– De to seneste nederlag har taget på stoltheden og gør virkelig ondt. Vi faldt sammen som kollektiv, og vi skal blive meget bedre til at stå sammen i modgang. Det må ikke ske igen. Vi skal ikke tabe igen og slet ikke på hjemmebane. Nu har vi ærgret os færdige over de to nederlag, og så må vi videre og stå skarpe mod AaB, siger Christian ”TK” Køhler.

Til den kamp må FCN se bort fra to af de rutinerede forsvarsprofiler, Andreas Maxsø og Pascal Gregor, der er med Danmarks OL-landshold i Rio, men det dæmper ikke vinderinstinktet hos TK:

– Der er tiltro til alle i truppen, og hele klubben bakker op, så når nogle er væk, kommer der nye ind med gå på mod og gejst. Det må vi tage som en udfordring og hjælpe hinanden. Skal vi nå en plads i top 6, skal en hjemmekamp mod AaB helst give tre point.

– De står normalt godt til os og spiller lidt på samme måde, som vi gør. Det er et hold, vi skal kunne måle os med, og jeg tror, det bliver meget afgørende, at vi får sat os på bolden. Det bliver en kamp om spilstyringen, som begge hold gerne vil have, lyder vurderingen fra ”TK”.