Fra Rønne IK til Superligaen

Kategorier

Benjamin Lund spillede alle 90 minutter som venstre back i sin debut i Odense mod OB.

Foto: Getty Images

19-årige Benjamin Lund fik sin debut mod OB og blev dermed den første bornholmer på FC Nordsjællands Superligahold

– Det var fedt at få debut i Superligaen. Det var første gang, jeg prøvede at spille for så mange mennesker, men det tænker man slet ikke på, når spillet er i gang. Så er det bare fodbold, lyder det fra 19-årige Benjamin Lund, der spillede hele kampen mod OB som venstre back.

Dermed er han den 13. spiller, som har fået debut på FC Nordsjællands Superligahold i år. Og den første bornholmer nogensinde. Det giver lidt rystelser af den gode slags på hjemøen. Benjamin Lund trådte sine første fodboldstøvler i Rønne IK, og via U/15 i Bornhold Elite kom han til FCN som U/17 spiller.

– Jeg har fået massiv opbakning hjemme fra øen, hvor det altid er stort, når en bornholmer klarer sig godt. Og det var ekstra dejligt, at min debut var fra start. Jeg er altid meget selvkritisk, og noget kunne jeg have gjort bedre, men generelt var det vist OK. Jeg prøvede at gribe chancen ved at spille ud fra de mønstre, vi træner til hverdag, og jeg har jo også spillet sammen med mange af de andre på U-holdene, siger Benjamin Lund.

Han var også med FC Nordsjællands U/19 trup på Bornholm hos samarbejdsklubben Hasle IF i træningslejren op til den nye sæson:

– Da mærkede jeg også virkelig den lokale opbakning. Og det var fedt at spille en kamp mod Bornholms bedste hold, da vi var på øen og spillede en træningskamp mod Rønne FB. Så jeg ved, at de følger med i, hvordan det går mig her i FCN. De skriver nok også om min debut i avisen, kommer det fra en glad Benjamin Lund.