Kæmpe stor 4-1 sejr og videre i pokalen

Kategorier

Efter pokalkampen blev der taget fælles gruppebillede med de to hold.

FC Nordsjællands unge mandskab var altdominerende mod Tårnby FF og er videre til 3. runde i DBU Pokalen med en stensikker sejr efter professionelt arbejde

Tårnbys Martin Bernburg var meget begejstret for dommer Michael Johansens tillægsminutter, for i de allersidste sekunder af aftenens pokalkamp fik han scoret til 1-4 mod sin gamle klub FCN. At målet kun blev kosmetisk pynt og reelt kom på Tårnbys eneste målfarlige afslutning i hele kampen, gør nok mindre.

Martin Bernburg er med sine 43 træffere i årene fra 2007 til 2009 stadig historiens mest scorende FCN-spiller, men med sit mandskab fra Københavnsserien var han i den grad overmatchet mod FC Nordsjællands unge stormtropper, der alle 11 i startopstillingen tilsammen havde færre Superligakampe i benene, end det antal mål, Bernburg i sin tid scorede for FCN.

Den manglende erfaring betød bare intet, for tigrene var både langt hurtigere i tanke og handling, og de 650 fremmødte tilskuere på det hyggelige stadion på Vestamager fik en fodboldopvisning, der ikke levnede dem i tvivl om udfaldet på noget tidspunkt. At slutcifrene blev så beskedne som 4-1 til FCN, tegner slet ikke det rigtige billede af “kampen”.

Det var fra første fløjt kun spil til Tårnbys mål, og det kunne være gået rigtig slemt for det undertippede hjemmehold, hvis de ikke havde haft en fantastisk målmand, og FCN havde holdt skarpheden i afslutningerne. Den var der fra start, hvor Godsway Donyoh i det 8. minut nettede til 1-0 på en super fremlægning fra debutanten Divine Naah, og da Adnan Mohammad i det 24. minut øgede til 2-0, havde FCN forinden tilspillet sig stribevis af chancer.

Det fortsatte tigrene med resten af 1. halvleg, men selv om det udviklede sig til rent skydetelt, slap Tårnby for yderligere skrammer, og efter pausen var det som om, at hjemmeholdet havde fået samlet sig lidt sammen og gjorde det sværere for de fodrappe tigre at spille sig helt igennem. Målet til 3-0 lod vente på sig til de 73. minut, da Adnan Mohammad udnyttede en perfekt fremlægning fra indskiftede Mathias Jensen.

Det blev 4-0 i kiampens sidste ordinære spilleminut, da Divine Naah sendte bolden i tomt mål langt udefra, efter at keeperen havde været fremme og blokere en afslutning næsten på kanten af straffesparksfeltet. Og så fik Tårnby altså den omtalte trøsttræffer ganske kort før slutfløjtet.

FCN er klar til 3. runde i DBU Pokalen efter en kæmpe stor 4-1 sejr i en kamp, hvor de unge talenter for alvor fik lov at boltre sig og også viste format til levere en professionel og god præstation.

Hørt efter kampen:

Tårnbys Martin Bernburg pustede ud med et stort smil på læben:

– Vi vidste, at FCN kom med en masse spillere uden meget erfaring fra seniorniveau, og det troede vi på, at vi kunne udnytte. Men de overraskede os med deres tempo og pasningsspil. Vi kunne slet ikke være med, og der var voldsom styrkeforskel.

– I 2. halvleg, synes jeg, vi kom bedre med, og vi kan godt gå herfra med oprejst pande. Drengene her har ikke prøvet at være oppe mod Superliganiveau, og det var sjovt for dem at prøve. Jeg tror, det er oplevelse, de tager med sig resten af livet, lød det fra Martin Bernburg, der heller ikke kunne skjule sin egen tilfredshed med lige at få sat en træffer ind til sidst.

18-årige Collins Tanor spillede hele kampen på FC Nordsjællands midtbane og havde grund til at være tilfreds:

– Sådan en pokalkamp kan godt blive hård, hvis man ikke presser på fra start. Men vi brugte alt det, vi har trænet i, og når vi fik et mål, gik vi hele tiden efter det næste uden at slappe af.

– Det var en god præstation, men vi kan gøre det meget bedre endnu, og vi skulle have scoret nogle flere mål. Men vi holdt det taktiske oplæg med speed i kampen og lod dem ikke trække os ned i tempo, lød det fra Collins Tanor.

Lagde du mærke til:

…at både den hollandske målmand Andy Groothuizen og den ghanesiske midtbanespiller Divine Naah fik debut for FC Nordsjælland. Divine endda med en scoring og et måloplæg i sin debutkamp.

…FCN havde alle sine seks ghanesere med i startopstillingen, og at kun to af de 11 startende spillere havde over 5 kampe i bagagen, nemlig Godsway med 8 og Adnan med 7 kampe.

…19-årige Benjamin Lund efter kun tre kampe for FCN i Superligaen gik på banen som anfører i pokalkampen. Han bliver dermed den første bornholmske anfører for FC Nordsjællands bedste mandskab.

Kampfacts:

DBU Pokalen 2. runde:

Tårnby FF-FCN 1-4 (0-2)
Mål:8. minut 0-1 Godsway Donyoh, 24. minut 0-2 Adnan Mohammad. 73. minut 0-3 Adnan Mohammad. 90. minut 0-4 Divine Naah. 93. minut 1-4 Martin Bernburg
Tilskuere: 650
Dommer: Michael Johansen
FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
21 Indy Groothuizen
12 Ernest Asante (ind i 90. minut 24 Christian “TK” Køhler)
14 Mathias Rasmussen (ind i 63. minut 23 Mathias Jensen)
15 Divine Naah
25 Adnan Mohammad
29 Benjamin Lund
30 Abdul Mumin
31 Godsway Donyoh
32 Viktor Tranberg
33 Collins Tanor
34 Dominic Oduro (ind i 86. minut 5   Ramón Rodrígues)
På bænken uden at komme ind:
Thomas Gall

Bernburg_Laursen
Martin Bernburg i snak med Jan Laursen, FCN, efter kampen.