Alex var helten i vigtig FCN-sejr

Kategorier

Ellevild FCN-jubel efter Marcus Ingvartsens scoring til 1-0 i Lyngby.

Foto: Getty Images

FCN vandt slaget om Nordsjælland på Lyngby stadion med 1-0 over lokalrivalerne fra Lyngby, men tigrene måtte kæmpe hårdt for de tre point.

FC Nordsjælland fik den ballast til landskamppausen, som alle havde drømt om før aftenens lokalbrag mod Lyngby, men det blev lige præcis så svært, som det altid vil være i den slags kampe. Hjemmeholdet Lyngby bød ind med en fantastisk spirit, der var ved at blæse FCN omkuld i 1. halvleg.

Hele 1. halvleg var det FCN-keeper Alex Runarsson, der var i fokus med stribevis af flotte redninger. Og han havde travlt næsten fra første fløjt, for der var mange huller i FC Nordsjællands defensiv. Alex afviste som sidste skanse to gange Jeppe Kjær og en enkelt gang Emil Larsen i helt frie positioner.

FC Nordsjælland skabte kun få muligheder den anden vej, hvor kun Godsway Donyoh var nærgående med et par skudforsøg. Men så kom forløsningen, da Marcus Ingvartsen fem minutter før pausen steg højt til vejrs i feltet og pandede et hjørnespark i nettet. Dermed kunne FCN gå til pausen med en 1-0 føring, der ikke afspejlede kampens gang.

FCN kom bedre ud til 2. halvleg og fik fyret nogle skud af mod klubbens tidligere målmand Jesper Hansen, der nu vogter buret for de kongeblå. Men efterhånden fik Lyngby igen etableret et pres, hvor Alex Runarsson på ny måtte vise sine færdigheder for at afværge en udligning.

Tættest på var Lyngby med et forsøg på stolpen, men FCN slap med skrækken, og i slutfasen kom der pænt ro på. Pascal Gregor og Andreas Maxsø fik afvist utrolig meget i centerforsvaret, og Stanislav Lobotka kreerede flere gode modangreb, som desværre aldrig blev afsluttet med den nødvendige skarphed.

Men facit blev en sejr på 1-0 til FCN over rivalerne fra Lyngby, og de tre kærkomne point bringer tigrene op i hælene på de kongeblå, og dermed holder FCN kontakt med Superligaens midterfelt.

Kampen gav de tre vigtige point, og nu er der lidt tid til at arbejde med at få holdet bedre sammenspillet, inden det mandag 12 september går løs igen i Superligaen med udekampen mod AGF.

Lagde du mærke til…

…at Marcus Ingvartsen scorede sit 10. mål i alt for FCN og dermed bliver den yngste FCN-spiller nogensinde til at nå ti scoringer i Superligaen. Markus Ingvartsen er født 4. januar 1996 og er således kun 20 år og 235 dage gammel. Han har nu scoret tre mål i denne sæson og skal sammen med Andreas Maxsø og Pascal Gregor afsted med Danmarks U/21 landshold.

…at det var anden gang i denne sæson at Alex Runarsson holdt clean sheet, og begge gange har det givet sejr til FCN. Første gang var i sæsonpremieren i Viborg, hvor FCN-sejren blev lidt mere overbevisende med 4-0.

Se kampfacts HER

Se kampstatistik HER