Mtiliga: Fedt at være på banen igen

Kategorier

Patrick Mtiliga var tilbage efter otte måneders skadespause og spillede hele kampen mod AaB.

Foto: Boesenfoto.dk

Anfører Patrick Mtiliga holdt til alle 90 minutter mod AaB i sit comeback efter otte måneders skadespause, men de sidste minutter var hårde for de gamle ben

Patrick Mtiligas seneste optræden i Superligaen var udekampen mod Randers den 28. november 2015, så da han gik ind i Right to Dream Park som anfører for FCN mod AaB i går var det over otte måneder siden hans seneste optræden i Superligaen. At det så også blev til samtlige 90 minutter var ikke helt efter planen, men nødtvungne udskiftninger blandt hans unge holdkammerater krævede en hel kamp af veteranen.

– Det var fedt at være tilbage på banen og mærke, at foden holdt til det. Det er bare så ærgerligt, at vi ikke i det mindste fik et point ud af kampen. Jeg går altid på banen for at vinde, og jeg havde virkelig håbet at kunne vende tilbage og få point i min første kamp.

– Vi havde på forhånd snakket om, hvor længe jeg kunne holde, og det var ikke meningen, at jeg skulle spille hele kampen. Men kampen udviklede sig jo bare, så det ikke var muligt at skifte mig ud. Da vi blev nødt til at lave tredje udskiftning efter godt en time, vidste jeg, at det ville blive hårdt, og de sidste minutter virkede også meget lange.

– Jeg måtte økonomisere lidt med kræfterne, men mod slutningen blev vi presset noget tilbage på banen. Og selv om de ikke spillede sig til de helt store chancer, så var de altså stærke nok på deres dødbolde. Og man ved jo med AaB, at får de først udlignet, går de også altid efter sejrsmålet, siger Patrick Mtiliga.

FCN-anføreren ærgrer sig over nederlaget men vælger at se på de positive sider:

– Mange forventede en svær kamp, da de så vores holdkort, men alle stod sammen som hold og gjorde deres yderste. Så selv om holdet er ungt, var det en mandfolkeindsats, som var tæt på at give point. Men vi har stadig kun tre point, og vi kan ikke bare sige, at vi har mødt gode hold, for det vil vi også gøre fremover. Vi skal til at vinde kampe igen og helst allerede på søndag i Odense, siger Patrick Mtiliga.

FCN spiller udekampen mod OB søndag kl. 16.