“Medaljeholdet” klar til ny sæson

Kategorier

Morten Karlsen og Jacob Bøtker styrer igen i denne sæson FC Nordsjællands U/19 hold.

FC Nordsjællands U/19 Ligamandskab har fået medalje fire sæsoner i træk og den tradition skal fortsætte i den nye sæson, der starter lørdag hjemme mod Esbjerg

I disse OL-tider lovprises den danske “guldfirer” for torsdagens sølvmedalje og den sjette OL-medalje i træk. Efter den devise vil det også være på sin plads at hylde FC Nordsjællands U/19 Ligamandskab med “medaljeholdet” som kælenavn. FCN U/19 har nemlig fået medaljer fire sæsoner i træk og fem af de seneste seks sæsoner. Det er ret imponerende.

I 2013 blev FCN dansk mester i U/19, og i alle tre år siden er det blev til sølvmedaljer, efter Esbjerg i 2014 og FCM i 2015 og 2016. I morgen lørdag kl. 13.00 indleder FCN U/19 den nye sæson hjemme mod Esbjerg kl. 13.00 og kl. 15.15 har U/17 også sæsonpremiere mod Esbjerg.

– Vi har da ambitioner om at spille med om medaljer igen i år, men vores fokus ligger først og fremmest på præstationerne. I forrige sæson havde vi et pointgennemsnit pr. kamp på 2,18. Det øgede vi til 2,31 i sidste sæson, og det vil vi selvfølgelig gerne gøre endnu bedre i den nye sæson, siger cheftræner Morten Karlsen, der trods det høje pointsnit måtte “nøjes” med sølv.

FC Nordsjælland startede sæsonforberedelserne med en rigtig god ryste sammen træningslejr på Bornholm hos samarbejdsklubben Hasle. Der blev også spillet et par testkampe på Bornholm, og efter hjemkomsten har FCN også spillet en god træningskamp mod FCK.

U/19 truppen består af 0tte 2. års spillere årgang 1998 og ti nyoprykkede årgang 1999 spillere fra forårets U/17 trup.  To af spillerne fra U/19 truppen, Abdul Mumin og Jakob Johansson, fik i søndags deres debut på Superligaholdet, da de blev skiftet ind i kampen mod AaB.

– Esbjerg har altid et godt hold, så det bliver ikke nogen let start, men vi er godt forberedt og har testet os selv med træningskampe, hvor det har været meget forskellige udfordringer, siger Morten Karlsen før lørdagens premierekamp.

Se FC Nordsjællands U/19 trup HER

Se hele sæsonens kampprogram for U/19 HER