U/12 vandt Kronborg Cup for 4. år i træk

Kategorier

FCN/Farum BK U/11 og U/12 deltog i weekenden i Kronborg Cup, der er en yderst velorganiseret turnering med et fint sportsligt niveau.

U/12 drengene skulle ud og forsvare de seneste tre års 1. pladser i turneringen. Desværre havde det ene hold i puljen måttet melde afbud, så lørdagen stod kun på to puljekampe mod Fremad Amager samt HGI Hillerød. Første kamp blev vundet med 4-0 i en kamp, hvor de unge tigre, spillede en rigtig godt over hele linjen. Derefter stod den på en kamp mod HGI Hillerød. Denne kamp blev vundet med 11-1 og dermed var U12 drengene videre i sikker stil.

Søndag var der semifinale mod B 1903. Det blev ikke ligeså overbevisende spillemæssigt, men drengene vandt dog relativt sikkert med 1-0, selv om de måtte arbejde hårdt for det. I finalen skulle drengene fra Farum så op mod KFUM Roskilde, der var kommet i finalen i meget overbevisende stil. Et rigtig fint hold, der også i finalen viste, at de kunne være med til det sidste, men da dommeren fløjtede kampen af, stod der 2-1 til drengene fra Farum, og dermed 4 gang i træk.

U/12 holdet fra FCN/Farum BK kunne derfor løfte Kronborg pokalen for fjerde år i træk. Det var fortjent nok, set over hele kampen, og turneringen, men der måtte virkelig arbejdes igennem, for det blev en spændende og intens kamp.

For U/11 drengene startede turneringen lørdag med tre puljekampe mod Espergærde (5-3 sejr), efterfulgt af en fremragende kamp mod et normalt godt spillende BSV hold (5-0 sejr), hvor drengene virkelig viste højt niveau. Den sidste kamp var mod BBB Odense (de senere vindere), der var en smule bedre og skarpere end de unge tigre, hvilket betød et nederlag på 1-4. Måske var nederlaget et par mål for stort, men en kamp som drengene fra Farum helt sikkert lærer en masse af.

Om søndagen skulle U/11 drengene ud og spille kvartfinale mod vinderen af én af de andre puljer, RB 1906 Roskilde, der er et rigtig fint hold, som er svært at spille mod. De unge tigre lagde dog hårdt ud og kom hurtigt på 2-0 samt misbrugte et par store muligheder, herunder et straffespark. Men pludselig kom de hårdt kæmpende Roskilde drenge tilbage på sporet og fik fortjent 2-2 i ordinær spilletid.

Den efterfølgende straffesparks konkurrence blev vundet af FCN/Farum BK, hvorfor der godt en time senere stod en semifinale på programmet mod Snekkersten. Kampen blev desværre tabt med 0-1 i en kamp uden ret mange chancer generelt, selvom Farum/FCN drengene havde bolden meget. I den efterfølgende kamp om 3.-4. pladsen, vandt U/11 drengene sikkert med 4-2 over Hørsholm-Usserød. Dermed kunne det yngste talenthold, tage hjem med en flot bronzemedalje.

FC Nordsjællands sportslige koordinator, René Klok, udtaler:

– Først og fremmest var det fedt at se så mange dygtige spillere på vores U/11 og U/12 talenthold, men også på de andre Farum hold, gennem hele turneringen. Der blev undervejs spillet noget god fodbold fra holdene, og flere spillere fik vist et individuelt højt niveau, så det var rigtig godt at se. At det så blev til en 1. plads og en 3. plads på de to yngste Talenthold, er bare en bonus.

– Derudover er det en god turnering, der både er velorganiseret og har et sportsligt fint niveau, så det er helt sikkert en turnering, som vi sagtens kan anbefale til andre, siger Rene Klok.