FCN/RtD hentede to pokaler i international top turnering

Kategorier

Sidste uge bød på endnu en oplevelse med kampe på højt plan, da det kombinerede U/16 og U/18-hold, som er bestående af spillere fra Right to Dream akademiet og FCN’s akademi.

Drengene var i Nordirland for at deltage i Super Cup NI, som tidligere havde navnet Milk Cup, og begge mandskaber kom hjem med pokaler. U/16-holdet vandt deres turnering, mens U/18-drengene nappede det der hedder Super Cup Bowl.

Henover foråret og sommeren er de to akademier blevet kombineret når de har været ude og spille stærke internationale turneringer for at fylde rygsækken op med erfaringer. FCN/RtD har igennem året mødt stærke hold som Chelsea, Manchester United, Barcelona, Benfica, Real Madrid, Liverpool og mange andre stærke hold.

Den første periode er blevet brugt meget på integrationen mellem spillerne således at de har kunnet lære hinanden at kende, ikke kun på banen, men også udenfor. Der er stor forskel på kulturen, maden og hvad ens baggrund byder på og det er derfor spændende hver gang at drengene møder hinanden og lære om hinandens kultur.

Fra en tur til Amsterdam i foråret fortalte Magnus Wørts lidt om hans oplevelse, da han havde været af sted til i fire dage og spillet mod Ajax, Benfica, Arsenal og Red Bull Salzburg.

– Det første de afrikanske spillere gør om morgenen er at starte musikken og bare danse, det er en fed oplevelse og noget mere anderledes end vi er vant til i Farum. Deres indstilling til tingene er helt anderledes, vi danske spillere ville ikke overleve lang tid i Afrika. Så der er helt sikkert mange ting vi kan lære af hinanden, det er spændende at være en del af. Jeg har lært meget om deres kultur, men også måden de spiller på ved at være med i disse turneringer det sidste halve år. Det er sjovt og lærerigt, fortæller Magnus Wørts, som i dag er U/19-spiller hos FC Nordsjælland.

For Gideon Mensah, som er en del af Right to Dream akademiet, er forståelsen af hinandens kultur og spillestil også enormt vigtig.

– Når jeg lærer de danske drenge bedre at kende betyder det også, at jeg forstår den måde de lever på, og hvordan der spilles i FC Nordsjælland. Det kan hjælpe mig til at blive mere klar til fremtiden, og det udvikler mine sociale egenskaber når jeg møder mennesker fra andre lande, fortæller Gideon.

Nu venter et nyt halvt år, som vil byde på flere nye spændende ting for de to akademier i form af flere stærke turneringer og udvekslinger i både Ghana og Danmark.