FCN greb ikke chancen da den endelig kom

Kategorier

OB-forsvaret har godt fat i Mathias Rasmussen, der var i startopstillingen for første gang.

Foto: Getty Images

Efter en god 1. halvleg kom FCN bagud 0-2 kort efter pausen. Alligevel kunne det være blevet til point efter en reducering til 1-2 ti minutter før tid, men kun 46 sekunder senere var chancen sløset væk.

I fodbold som i næsten al sport skal man gribe sine chancer, når de er der. Ellers er de lynhurtigt væk igen. Det fik FCN smerteligt at mærke i Odense, hvor tiden i drømmeland varede mindre end et minut. I kampens 81. minut fik anfører Marcus Ingvartsen headet en flot reducering ind til 1-2 på indlæg fra Ramón Rodrígues, og det tændte håbet om point.

Men straks ramte laurbæreffekten det unge hold, der slet ikke var fokuseret nok efter scoringen, og kun 46 sekunder senere havde OB slået igen og bragt sig foran 3-1, da Ramón Rodrígues helt glemte at markere Thomas Mikkelsen, der let kunne gøre sig til dobbelt målscorer. Dermed var brodden også taget af FC Nordsjællands sidste offensiv.

Havde FCN holdt hovedet koldt og holdt fast efter reduceringen, var der i slutfasen masser af muligheder for også at få udligningen, men nu nåede fynboerne aldrig for alvor at blive nervøse. Det var bittert igen at tabe en kamp ved at give modstanderne for lette scoringer, men holdet er i en lærefase, og undervejs i kampen blev der også leveret med kvalitet.

Hele 1. halvleg var godkendt af det unge FCN-mandskab, der stillede med den laveste gennemsnitsalder nogensinde i Superligaens historie. Alle kæmpede godt for hinanden og hang fint sammen i kæderne, så de første 45 minutter blev meget en dyst på midtbanen om at have bolden, og her var de to hold meget lige.

Det var chancefattigt før pausen. FCN havde et par halve muligheder på en bold løftet frem til lynhurtige Adnan Mohammad, men han fik den desværre ikke pillet ned til afslutning, og Marcus Ingvartsen fik heller ikke ram på bolden ved et giftigt indlæg fra Godsway Donyoh. I den anden ende af banen reddede Alex Runarsson i målet flot, da Anders “AK” Jakobsen slap alene igennem, men ellers afviste forsvaret fint med Abdul Mumin og debutanten Benjamin Lund som nye spillere i bagkæden fra U/19 truppen.

Desværre holdt tigrene ikke samme koncentration og sikkerhed i spillet fra starten af 2. halvleg, hvor OB forsøgte at lægge et højere pres og fik held med det til to alt for lette mål. Det første i det 52. minut, da Thomas Mikkelsen blev spillet i et pivåbent bagrum, og han løftede let bolden over fremstormende Alex Runarsson.

Og i det 57. minut scorede OB til 2-0, da Kenneth Emil Petersen ugeneret fik lov at heade fra nært hold på et frisparksindlæg. Hovedstødet var langtfra velplaceret men sad lige på FCN-keeperen, der deværre lod læderet smutte ud af næverne og ind i kassen til 2-0.

OB kunne have scoret yderligere i minutterne efter, hvor organisationen smuldrede lidt, men så fik FCN igen samlet sig og satte nogle gode angreb i scene med Adnan Mohammad som en konstant trussel med sin speed og udfordrende driblinger. Også Godsway fik en åben skudchance, og endelig kom så den reducering, alle sukkede efter på hovedstødet af Marcus Ingvartsen med ti minutter igen.

Men den åbning for et vigtigt point blev altså prompte lukket, som beskrevet ovenfor, og FCN måtte indkassere fjerde nederlag i træk. Allerede på fredag kl. 18.00 har FCN chancen for at revanchere sig, når Randers gæster Right to Dream Park.

Hørt på spillergangen:

Markus Ingvartsen var anfører i fravær af skadede Patrick Mtiliga, og han ærgrede sig voldsomt over det hurtige modsvar fra OB efter målet til 1-2:

– Man skal være fuldstændig klar igen lige efter at man har scoret. Det er slet ikke godt nok. I 2. halvleg fik vi ikke lagt samme pres som i 1. halvleg, og vi lukkede nogle mærkelige mål ind.

– Vi skal have mere styr på nogle indbyrdes aftaler, og så må vi hjem og arbejde videre, siger Marcus Ingvartsen.

Træner Kasper Hjulmand siger:

– Det er helt håbløst, at OB kan score til 3-1 på et indlæg, der hænger så lang tid i luften. Og deres mål er en konsekvens af den afstemthed, der mangler indbyrdes i et nyt forsvar. Vi giver for lette mål væk, men jeg ser stadig et stort potentiale i det her unge hold.

– Jeg er sikker på, at det nok skal tippe over til vores fordel, når vi nu får samling på det hele, siger Kasper Hjulmand, der til næste kamp får Andreas Maxsø og Pascal Gregor retur fra OL i Brasilien.

Lagde du mærke til…

…at FC Nordsjællands hold i startopstillingen havde en gennemsnitsalder på kun 20 år og 259 dage. Ny rekord i Superligaens historie. Ramón Rodrígues var med sine 25 år alderspræsident på holdet, og ingen af de øvrige 10 i startopstillingen er mere end 21 år. Flere af dem endda kun 18.

…at den 19-årige bornholmer Benjamin Lund fik sin debut og spillede hele kampen som venstre back i fravær af skadede Patrick Mtiliga. Han blev dermed den 11. debutant i 2016.

…udover debutanten Benjamin Lund var også ghanesiske Abdul Mumin og norske Mathias Rasmussen i startopstillingen for første gang.

Se matchfacts fra kampen HER

Se kampstatistik HER