Alex: Vi skal spille som et hold

Kategorier

Alex Runarsson kan få sin debut på Islands A-landshold ved China Cup.

Den islandske keeper Alex Runarsson tror på chancen for point i Odense på søndag kl. 16.00

Det har været en hård tid, for FCN-målmand Alex Runarsson, der har hentet bolden ud af nettet ti gange i de seneste tre kampe.

Men den 21-årige islænding har ikke mistet selvtilliden af den grund og synes, at kampen mod AaB viste, at FCN er på vej tilbage på sporet:

– Når der ryger så mange bolde ind, er det selvfølgelig sindssygt hårdt som målmand. Men jeg føler, at jeg har spillet okay. Et par af målene ville jeg gerne have reddet, men jeg har også haft gode redninger.

– Man tænker på det hele tiden og tager det med til træning, men det er som hold, vi skal ændre det. Fodbold er en holdsport, og jeg synes, vi mod AaB var tilbage på sporet fra sejren i Viborg.

– Mod AaB forsvarede vi os sammen og angreb sammen. Det var en stor skuffelse, at vi mistede point lige til sidst, men kampen viste, at når vi får bygget på, skal resultaterne også nok komme.

– Vi vil tilbage og vinde kampe igen hurtigst muligt. Vi tror på tingene allesammen og træner endnu hårdere nu. Forhåbentlig viser resultaterne sig allerede på søndag mod OB, siger Alex Runarsson.

FC Nordsjælland hentede i sidste uge ny målmand ind i truppen fra Ajax. Det er den 20-årige hollænder Indy Groothuizen, og dermed er kampen om målmandsposten skærpet, selv om Peter Vindahl Jensen er sat ud af spillet med en skade.

– Det er bare godt for alle med konkurrence om pladserne. Det kan man kun blive bedre af, og vi har i Indy fået en god målmand, der passer til vores spillestil.

– Da jeg kom til FCN, vidste jeg, at det ville tage tid at blive førstekeeper, og nu giver jeg ikke sådan lige slip igen. Jeg kæmper bare endnu hårdere for min plads og ønsker at hjælpe holdet til point og sejre, lyder det fra Alex Runarsson.

Han er fast mand på Islands U/21 landshold og er også tæt på A-landsholdet i Hu Hu Hu landet:

– Lige nu tænker jeg kun på FCN, men landsholdet er selvfølgelig en bonus, der kan følge med, hvis jeg står godt her. Vi fører vores U/21 gruppe og sigter mod deltagelse i slutspillet, men selvfølgelig drømmer jeg om også at være med omkring Islands A-landshold, som jeg har været et par gange, lyder det fra Alex Runarsson.