Værd at vide før kampen i Viborg

Kategorier

Alex Runarsson kan få sin debut på Islands A-landshold ved China Cup.

Her er lidt statistiske vinkler på FC Nordsjællands udekamp i dag kl. 18.00 mod Viborg. Kampen vises direkte på TV3 sport 1.

Vidste du at…

…FCN og Viborg har mødt hinanden 24 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 17 sejre, 3 kampe er endt uafgjort og kun 4 gange har Viborg vundet. 11 af kampene er spillet i Viborg, og her har FCN 7 sejre, mens 2 kampe er endt uafgjort og 2 med sejr til Viborg.

…FCN vandt 1-0, sidst de to hold mødtes i Right to Dream Park i maj på mål af Joshua John. Sidste sæsons to første møder mellem de to hold blev spillet i Viborg, hvor FCN vandt 1-0 i 8. spillerunde og spillede 1-1 i 19. spillerunde.

…Oliver Thychosen her i sommerpausen er solgt fra FCN til Viborg og altså kan få debut mod sine tidligere klubkammerater. Viborg har også forstærket sig til den nye sæson med indkøb af Andreas Bruhn fra AaB, Jung-Bin Park fra Hobro og Christian Keller fra Randers.

…kampens dommer 32-årige Jørgen Daugbjerg Burchardt, skal i gang med sin tredje sæson som Alka Superliga dommer. Han dømte fem af FC Nordsjællands kampe i sidste sæson.

…Viborg rykkede ud af Superligaen i 2008, og var siden kun et smut retur i sæsonen 2013/14, inden klubben vendte tilbage som oprykker for et år siden. FCN har ikke tabt til Viborg i over 10 år. Seneste nederlag var den 29. marts 2006.

…Mohammed Fellah, som denne sommer er kommet til fra Esbjerg, kan få debut for FCN, hvis han kommer på banen. Det samme kan den unge reservekeeper Peter Jensen. Alle øvrige i truppen har tidligere spillet kampe med tigeren på brystet.

…kampen er historisk for Alka Superligaen, da der efter 21 sæsoner med den samme turneringsform nu er kommet en ny turneringsstruktur, hvor de 14 klubber starter med 26 kampes grundspil, inden de deles op i forskellige slutspil.

…med den nye struktur i Alka Superligaen og udvidelsen til 14 klubber, spilles der nu to kampe fredag aften. Kl. 20.15 i aften, kort efter afslutningen på FC Nordsjællands sæsonpremierekamp i Viborg, spilles næste kamp, hvor OB får besøg af oprykkeren Silkeborg.