Hu hu hu hu – en pragtfuld FCN-start

Kategorier

Tobias Mikkelsen har scoret til 1-0 og jubler sammen med Mohammed Fellah.

Foto: Lars Ronbog /Getty Images

FC Nordsjælland gav fodboldopvisning i Viborg og vandt med imponerende 4-0 i en kamp, hvor hele holdet svingede i takt fra først til sidst. En drømmestart på den nye Alka Superliga

– FC Nordsjælland spillede gudefodbold i dag, og vi blev kørt rundt i hele kampen.

Disse ord fra Viborgs Jeppe Curth straks efter sidste fløjt i sæsonpremieren siger alt om forløbet af den kamp. Straks fra start satte FCN sig på kampen med det høje og aggressive presspil, som er blevet trænet så intenst i hele opstarten. Og på intet tidspunkt slap tigrene grebet.

De grønne viborgensere faldt i med græsset, mens de løb som kegler i det besnærende pasningsspil, som FCN diskede op med over hele banen. Selv om Viborg naturligvis også fik et par løse chancer undervejs var 4-0 er glimrende billede af styrkeforholdet og kampens forløb. FCN havde også muligheder til flere træffere.

Under EM lærte vi at juble med det islandske kampråb: HU, og fire gange hu må også være en passende salut som tak for indsatsen til hele holdet fra de mange FCN-fans, som forhåbentlig møder op i Right to Dream Park søndag 24. juli mod FC Midtjylland for at se fortsættelsen.

FC Nordsjællands store spilovertag var tæt på at give første scoring, da debutanten Mohammed Fellah ramte stolpen på et direkte frispark midt i 1. halvleg, men desværre var det stolpe ud for Fellah og FCN. Det ændrede sig dog øjeblikket efter, da Andreas Skovgaard erobrede bolden højt, efter et uheldigt fald af Jeppe Curth. Skovgaard spillede hårdt fladt på tværs, og Tobias Mikkelsen havde let ved at score i tomt mål til 1-0.

Det blev 2-0 efter en halv time på flotteste vis, da Skovgaard sendte en lang bold op til dybdeløbende Tobias Mikkelsen. Han headede bolden ind til Marcus Ingvartsen, som fikst vippede den over keeperen og en tacklende Mikkel Rask og drejede bolden i mål fra spids vinkel. En ren perle.

Man kunne frygte, at FCN ville tabe lidt af pusten og spille mere henholdende fra 2. halvlegs start med 2-0 føringen i ryggen, men heldigvis holdt alle mand kadencen og blev i topgear. Trods en alvorlig skade til Mads “Mini” Pedersen og lidt uro med udskiftninbg holdt FCN fokus, og i det 58. minut blev kampen endeligt afgjort. Ramón Rodrígues, der hele kampen var meget offensiv, stødte med frem og hamrede bolden i kassen, da Marcus Ingvartsen med stort overblik lagde læderet til rette til frit skud.

3-0 blev til 4-0 kun seks minutter senere med Joshua John som skarpretter efter fremlægning fra Mohammed Fellah. Resten af kampen bød på besnærende FCN-spil og sporadiske modangreb fra Viborg. Den islandske målmand Alex Runarsson holdt rent bur, da han fik pareret et hårdt skud på et direkte frispark fra Park, og Rask mirakuløst sparkede riposten over mål. Symbolsk for Viborg på en dag, hvor intet lykkedes for dem.

FCN har fået en drømmestart på den nye historiske Alka Superliga sæson, baseret på helstøbt holdarbejde krydret med en række store individuelle præstationer og en fantastisk spillende Stanislav Lobotka som omdrejningspunkt på midtbanen.

Lagde du mærke til…

…at FCN nu har skrevet sig ind i historiebøgerne, da 4-0 er den største åbningsejr for en sæson i Superligaen siden dens start i 1991.

…Viborg er en ønskemodstander for FCN. Det er over ti år siden, FCN sidst har tabt en kamp til Viborg.

…Mohammed Fellah fik sin debut med tigeren på brystet.

Se statistik fra kampen HER

Se matchfacts fra kampen HER