Maxsø: Vi må aldrig slappe af

Kategorier

Foto: Getty Images

22-årige Andreas Maxsø gik på banen i Viborg som anfører for FC Nordsjælland, og han er glad for, at holdet fik vist sig frem på bedste vis:

– Det, vi præsterede, har været under opbygning i et halvt år. I foråret manglede vi at vise det i resultaterne, men vi brugte tiden på at gøre os klar til denne sæson. Og vi mærkede godt, at der var noget i gære.

– At det så slog klik på den her måde, og vi foldede os ud med en storsejr, var bare fantastisk. Viborg ramte måske ikke sit niveau, men det var også vores fortjeneste, siger Andreas Maxsø, der dog holder begge ben solidt plantet på jorden.

– Vi må aldrig slappe af og blive tilfredse. Det ved vi. Alt skal gøres 100% til både træning og kamp, ellers vender det straks igen. Vi forsøger hele tiden at forbedre, og der er en god arbejdsmoral i truppen.

– Vi træner længere og hårdere, og det er vigtigt, for mange drømmer om at komme til udlandet på et tidspunkt, og så skal man virkelig være klar til det hårde slid, fastslår Andreas Maxsø.

Kort efter afslutningen på sidste sæson, forlængede 22-årige Andreas Maxsø og FC Nordsjælland kontrakten, så den nu løber frem til 2019. Og om ganske kort tid skal han sammen med klubkammeraten Pascal Gregor på en stor international opgave for Danmark ved OL i Brasilien.

Efter søndagens hjemmekamp mod FCM kl. 18 og udekampen mod FCK lørdagen efter er der afgang til OL:

– Det glæder jeg mig helt vildt til. Store kampe med mange øjne rettet mod begivenheden fra hele verden. Det bliver en fed oplevelse. Desværre kan det koste op til tre kampe i Superligaen, men jeg håber, at vi får skaffet godt med point mod Midtjylland og FCK, så jeg kan tage af sted med god samvittighed. Og jeg stoler på, at gutterne nok skal klare det godt, mens vi er væk, lyder det fra Andreas Maxsø.

Han har på trods af sine kun 22 år allerede spillet 78 kampe for FC Nordsjælland, efter at han debuterede tilbage i 2012 som 18-årig. Og den kamprutine han og flere andre FCN-spillere efterhånden har i en ung alder skal udnyttes:

– Nu skal vi vise, at vi har spillet mange kampe og ikke bliver nervøse. Jeg synes, hele holdet viste stor modenhed i Viborg. Vi gav kun en enkelt stor chance væk og undgik større udfald, så jeg havde en god fornemmelse hele kampen igennem.

– Nu gælder det om at holde fast og fortsætte den stil mod FC Midtjylland. Det er måske en fordel for os, at vi har et mentalt overtag mod dem her på hjemmebane gennem flere år, men det er en ny kamp hver gang, og der er ikke plads til at slappe det mindste af, hvis man vil opnå resultater, fastslår Andreas Maxsø.