Lobotka: Vi samler hele tiden erfaring

Kategorier

Foto: Boesenfoto.dk

– Vi har lært af nederlaget og skal gøre det meget bedre mod FCK, hvis vi skal have point i Telia Parken. Vi har stor respekt for FCK men tror også på vores chance, siger Stanislav Lobotka

Afslutningen på kampen mod FC Midtjylland i søndags gjorde meget ondt på FCN-spillerne. Efter at have holdt rent bur i Viborg og vundet 4-0, holdt de unge tigre også stand mod FCM i 68 minutter på hjemmebane, inden midtjyderne blev sat i gang af et straffespark. Og så punkterede ballonen for FCN.

– Vi tabte til et godt og fysisk stærkt FCM-hold, der spiller meget på høje bolde frem til Onuachu, men vi må ikke tabe på den måde, som vi gjorde. Mod slutningen mistede vi organisationen på holdet og faldt sammen. Det skal vi lære af, og det må ikke ske igen.

– Vi samler hele tiden erfaring, og kampen viste os, hvor vigtigt det er med fuld koncentration i samtlige 90 minutter, lyder det fra den 21-årige Stanislav Lobotka, der efter en strålende kamp i Viborg og en fin 1. halvleg mod FCM også havde det svært til sidst.

– Vi er stadig er ungt hold og skal gøre det meget bedre på lørdag mod FCK. Den kamp bliver mindst lige så svær og hård. FCK er den største klub i Danmark. De har stærke spillere på alle positioner og er gode på standardsituationer. Det kan vi kun stå imod med en topkoncentreret indsats. De spiller mange kampe lige nu, men har også mange spillere, så det får vi nok ikke fordel af, lyder det fra den slovakiske midtbanespiller.

Han ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at fastholde det positive udtryk fra sæsonpremieren:

– I Viborg fik vi lidt mere plads at spille på end mod FCM, og det gør selvfølgelig en forskel. I den første kamp fik vi vist holdets potentiale, når vi kan fastholde vores eget spil og stil. Så ser det godt ud, men hver kamp er forskellig, og selv om det bliver svært i Parken, har vi troen på, at det kan blive til point, hvis vi gør vores bedste og står sammen som hold, siger Stanislav Lobotka.

I sidste sæson klarede FCN sig fint mod FCK med uafgjort i den første kamp i Telia Parken, og derefter et 0-2 nederlag ude men til gengæld en 2-0 sejr hjemme i Right to Dream Park i foråret. Men FCK har en skræmmende hjemmestatistik, for løverne har nu spillet 32 Superligakampe i træk i Telia Parken uden at tabe, og de sætter dermed ny rekord hver gang, de spiller. Det vil være fantastisk, hvis tigrene får stoppet den serie på lørdag.