Hedens sønner klart bedst i varmen

Kategorier

Marcus Ingvartsen fik ikke mange bolde at arbejde med mod FCM og var kun tæt på scoring en enkelt gang.

Foto: Boesenfoto.dk

Alt det gode fra sæsonpremieren blev ændret til modsat fortegn, da holdet fra den midtjyske hede gav de nordsjællandske tigre en fodboldlektion og vandt 4-0

Hedens sønner var helt vilde i varmen, og det så man næsten fra første fløjt i Right to Dream Park. Selv om FC Nordsjælland holdt stand i hele 1. halvleg og også fastholdt bolden i perioder, var det midtjyderne, der dominerede og skabte de få chancer, kampen bød på før pausen.

Fra 2. halvlegs start blev det dog bare endnu tydeligere, at FC Midtjylland havde viljen til at ofre sig og presse på med al den fysik, de er kendt for. FCN spillede for langsomt til at værge for sig, men nærmest mirakuløst og via store redninger af Alex Runarsson i målet lykkede det FCN at holde 0-0 til midt i 2. halvleg.

Men så bristede varmluftsballonen også med et brag, da FCM først kom i gang på et straffespark dømt mod Ramón Rodrígues i en situation, hvor bolden bare cirkulerede rundt i FCN-feltet i en evighed, uden at nogen fik clearet den ordentligt væk. Jakob Poulsen scorede sikkert fra 11 meter pletten.

Forinden havde FCM haft et hav af de dødboldsituationer, men altid frygter midtjyderne for. Men alle hjørnespark og de lange indkast fra Kean Hansen fik FCN afværget. Men døsboldsituationer fra straffesparkspletten er svære at stå imod, og FCM skulle få én mere af slagsen.

Efter at indskiftede Pione Sisto lidt heldigt havde scoret til 2-0 på et lumsk skud, der snød Alex Runarsson i målet, fik FCM ti minutter før tid endnu et straffe, som Sisto omsatte til scoring. Helt skævt gik det for FCN til allersidst, da Filip Novak alt for let fik lov at score til 4-0 næsten fra baglinjen.

En helt igennem forfærdelig afslutning på en kamp, som FCN aldrig fik det greb om, som alle ellers havde håbet og troet på efter den flotte sæsonpremiere. Reelt skabte FCN kun én stor åben målchance, da Ramón energisk lavede et sologennembrud på højrekanten ved stillingen 0-2, og Marcus Ingvartsen var kun en tåspids fra at prikke det hårde flade indlæg i kassen. Men det var også FC Nordsjællands eneste virkelig farlige offensive aktion i den kamp.

Nu gælder det om i en fart at ryste den knytnæve af sig og slå tilbage på lørdag i den svære udekamp mod FCK.

Lagde du mærke til…

…at det var FC Midtjyllands første sejr i Right to Dream Park siden maj 2009.

Hørt på spillergangen:

FCN-keeper Alex Runarsson havde en travl aften og var måske den spiller, der havde bolden mest i kampen:

– Ja, der var travlt, og det var ikke sjovt. Vi var hverken stærke nok mentalt eller fysisk til at matche FCM, og så blev vi presset i bund. Vi gjorde det for let for dem, og det er især måden, vi tabte på, der gør ondt. Vi præsterede slet ikke godt nok.

– Vi må komme over det hurtigst muligt og kigge fremad. Vi skal op på hesten igen, og det er godt, at der kun er seks dage til næste kamp. Vi skal gøre det klart bedre mod FCK og hente noget af det tilbage til holdet, som vi viste i Viborg, siger Alex Runarsson.

Marcus Ingvartsen prøvede også at finde ord for, hvad der gik galt:

– Vi var rigtig dårlige på bolden i dag. Modsat i Viborg kunne vi slet ikke sætte noget spil sammen, så vi kunne komme fremad. Vi laver alt for mange småfejl og stresser i opspillet.

– De kørte bare på hele tiden, og når vi ikke kunne holde fast i bolden, var det svært at skabe noget fremadrettet. Jeg synes, det var roen på bolden, som vi helt savnede i dag, siger Marcus Ingvartsen.

Se kampstatistik HER

Se kampfacts HER