God FCN-fight var ikke nok mod Shakhtar

Kategorier

FC Nordsjælland leverede en glimrende indsats og kæmpede for hver eneste meter, men det var ikke nok mod de stærke ukrainere, der vandt fortjent med 3-1.

I kampens indledende fase viste semfinalisterne fra Europa League klassen og satte sig tungt på spillet. Især FCN’s centrale midtbane med TK, Lobotka og Fellah løb mange meter for at dække af for ukrainernes hurtige pasningsspil.
Shakhtar Donetsk kom dog ikke frem til de store muligheder, og FCN åd sig langsomt ind i opgøret via et velfungerende presspil og en god defensiv organisation.

Men efter 18 minutter måtte Alex hive en af de helt store redninger op, da Bernard sendte et frispark mod fjerneste hjørne. Men FCN’s islandske keeper var helt oppe og hente den.
I de følgende minutter havde de unge tigre flere gode optræk til muligheder, hvor især Ramón Rodrígues satte sig igennem på højre-kanten, men den sidste præcision i afleveringerne manglede, før det blev rigtig farligt.

Efter 24 minutter bragte Shakhtar Donetsk sig foran 1-0 efter kombinationerne på venstre-kanten, der endte i afslutning, som efter at være blevet rettet af, tog fjerneste stolpe og gik ind bag en chanceløs Alex Runarsson i FCN-målet.
I resten af første halvleg tilspillede FCN sig et par halve muligheder, og med en anelse mere skarphed kunne Marcus Ingvartsen have bragt balance i regnskabet.

Fra anden halvlegs start satte Shakhtar Donetsk igen FCN under pres, og efter bare 4 minutter, lå bolden endnu i nettet. Denne gang var det Dario Srna, der med et knivskarpt indlæg serverede bolden i hovedet på den tidligere Arsenal-angriber, Eduardo, der elegant dirigerede bolden helt op i fjerneste målhjørne.

Kampen åbnede sig herefter op, og der var optræk til muligheder i begge ender. FCN havde stadig held med at presse ukrainerne til fejl, og en sådan opspilsfejl blev efter 56 minutter opsnappet af en hårdarbejdende TK, der satte Mikkelsen op, men den gode mulighed endte med, at en Shakhtar-fod kom i vejen for Mikkelsens indlæg.

Med 10 minutter tilbage fik Gregor FCN’s hidtil bedste muighed, da han relativt umarkeret kunne stige til vejrs efter et præcist frispark fra Lobotka, men Gregor overplacerede sin afslutning.

I det 87. minut kom Adnan Mohammad på banen i stedet for Joshua John, og efter bare et minut på grønsværen, blev han sendt i dybden af Mathias Jensen, der også var blevet skiftet ind. Mohammad tog et skarpt træk ind i feltet og sendte et hårdt indlæg ind foran mål, hvor en Shakhtar-fod ramte sendte bolden i eget net. 2-1.

Der var således lagt op til en spændende afslutning, men her viste sidste sæsons Champions League-deltagere igen klassen, og Seleznyov kunne efter en fin dribletur sende bolden i en blød bue over i det lange hjørne og lukke kampen til 3-1.

Alt i alt en rigtig fin test, hvor FCN-spillerne kæmpede og blev presset til det yderste af en modstander, der var et niveau over, hvad drengene er vant til.