FCN/RtD i stærkt besat turnering i Nordirland

Kategorier

FC Nordsjælland og Right to Dream er i denne uge i Nordirland, hvor både et mixet U/17 og U/19 hold deltager i den meget prestigefyldte turnering Supercup NI 2016.

Som et led i den fortsatte integration af spillerne fra FC Nordsjælland og Right to Dreams to akademier, er FCN/RtD U/17 og FCN/RtD U/19 i denne uge i Nordirland sammen for at spille Supercup NI 2016, der tidligere hed Milk Cup.

Turneringen er meget tradiotionsrig og startede helt tilbage i 1983. Right to Dream deltog også i turneringen sidste år, hvor man vandt junior turneringen foran nogle rigtig gode modstandere. I år er turneringen også godt besat med hold som Newcastle, Real Sociedad, Celtic, Everton og Southampton.

FC Nordsjælland har sendt 4 U/17-spillere og 2 U/19-spillere afsted, og alle spillerne bliver således endnu engang matchet på et højt internationalt niveau, samtidig med at relationen til de afrikanske spillere forstærkes på disse ture.

De to hold deltager i henholdsvis “junior section” (26 hold) og “premier section” (22 hold), og spiller hver 3 indledende kampe, der vil afgøre deres videre færd I turneringen.

De indledende kampe spilles mandag til onsdag, semfinalerne torsdag og finalerne fredag.

Turneringsstrukturen er speciel i den forstand, at hvert hold spiller tre 3 indledende kampe, mod 3 tilfældigt valgte modstandere fra deres section. De fire hold i hver section, der efter de indledende kampe har skrabet flest point sammen (og har den bedste målforskel) går til semfinalerne om torsdagen i den mest prestigefyldte del af turneringen, mens de resterende hold spiller placeringskampe.

FCN/RtD lagde glimrende for land i holdets første kamp, der blev vundet overbevisende 4-0 mod GPS FC Bayern fra USA.