FCN måtte bøje sig for overmagten

Kategorier

Foto: Getty Images

Falk var flyvende, og Kusk svingede pisken, da FCK satte tingene på plads i Parken med en sikker sejr på 4-0 over tigrene.

4-0 er åbenbart blevet lidt af et standardresultat for FC Nordsjælland i denne sæson, da det har været slutcifrene i alle tre kampe, og desværre med nederlag i de to seneste. Men lussingen i Telia Parken er ikke helt så smertelig som den på hjemmebane ugen forinden, for FCK viste den skræmmende styrke, som holdet magter på sine bedste dage, og så var FCN reelt chanceløs.

FC Nordsjælland har et ungt hold, der er i gang med en læreproces, mens FCK mønstrer et sammenspillet mandskab med topkvalitet på alle pladser. Det bar kampen også præg af fra første fløjt. Tigrene var oppe mod en klar overmagt og betalte dyre lærepenge på en dag, hvor Falk var flyvende, og Kusk svingede pisken.

FC Nordsjælland forsøgte sig fra start med en lidt alternativ 3-4-3 opstilling og slap også pænt fra det første kvarter, selv om det var FCK, der dominerede spillet. Store målchancer levnede FCN-defensiven ikke plads til, og Alex Runarsson i målet var vaks med en redning på et skarpt skud fra Rasmus Falk.

Men i det 21. minut gik den ikke længere for tigrene. FCK-anfører Delaney drev endnu engang bolden fremad og spillede Andrija Pavlovic i feltet. Han brugte sin fysik til at vriste sig fri til skud  og knaldede bolden i kassen til 1-0. Derefter kom FCN lidt bedre med og fik chancen for nogle kontraangreb, men præcisionen var slet ikke god nok til at udnytte de få muligheder.

Og i stedet slog Rasmus Falk til med en træffer på et resolut skud i det 39. minut til 2-0. Øjeblikket efter var Santander tæt på at øge føringen, men igen reddede Alex i målet.. Alex Runarsson havde også flere flotte redninger i 2. halvleg, hvor han i høj grad var med til at holde FCK-scoren lidt nede ved at afvise skud fra både Santander, Delaney og Ankersen.

Man FCN-keeperen var chanceløs, da Kasper Kusk slog til det det 63. minut til 3-0 med en scoring via indersiden af stolpen, og da Kusk i det 69. minut flugtede bolden i kassen til 4-0. Inden de to FCK-scoringer havde FCN dog haft en god mulighed, da Joshua John løftede bolden ind til Marcus Ingvartsen, der lige akkurat ikke kunne nå den med hovedet.

Efter scoringen til 4-0 løsnede hjemmeholdet lidt på gaspedalen, og FCN kom til muligheder i slutfasen. Især indskiftede Adnan Mohammad fik vist målfarlighed med et skud på overliggeren, og ligeledes indskiftede Mathias Rasmussen satte også en stor målchance op for Godsway Donyoh, men afslutningen stod ikke mål med opspillet.

På bundlinjen kom der til at stå endnu et 4-0 nederlag til FCN, men det var til et klassemandskab, og forhåbentlig får de unge tigre noget ud af lærepengene, så de kan rejse sig hjemme i Right to Dream Park mod AaB på søndag 7. august kl. 13.

Hørt på spillergangen:

Adnan Mohammed fik de sidste ti minutter på banen og var med et skud på overliggeren tæt på scoring:

– Det var ærgerligt, at den ikke gik ind. Jeg ville gerne have scoret, selv om det ikke havde ændret så meget. De var bare meget bedre end os. De kan alle pludselig sætte fart i spillet på egen hånd og skabe muligheder. Vi kunne ikke gøre så meget i dag, og det er de næste kampe, vi skal rejse os i.

Dominic Oduro var for første gang med fra start og spillede højre midtbanekant:

– Det var en svær kamp, men vi forsøgte at gøre, hvad vi kunne. De var et bedre hold, og hvis vi mistede det mindste koncentration, slog de til med scoringer.

Christian “TK” Køhler måtte løbe mange skridt forgæves efter bolden på den midtbane, som FCK beherskede:

– De finder hele tiden rum at spille i, og når vi forsøger at presse, kan de også spille sig fri af det. De var bedre end os på alle parametre.

– Vi fik dog nogle kontramuligheder, men missede selv chancerne, fordi vi ikke var skarpe nok, og jeg følte aldrig, at vi var rigtigt inde i kampen, lyder det fra en træt “TK”.

Lagde du mærke til…

…at der var debut til den 18-årige nordmand Mathias Rasmussen, da han blev sendt på banen i det 73. minut. Han kom til FC Nordsjælland fra IK Start i sidste uge og har altså allerede nu fået sin første kamp i Superligaen. Og han nåede at vise flere lovende takter.

Se kampstatistik HER

Se kampfacts HER