18-årig nordmand klar til at spille for FCN

Kategorier

Mathias Rasmussen viser sin nye trøje frem.

Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland har skrevet en 4-årig kontrakt med den unge offensivspiller Mathias Rasmussen fra IK Start.

De sidste detaljer er nu faldet på plads, og 18-årige Mathias Rasmussen skifter med øjeblikkelig virkning fra IK Start i den norske Tippeliga til FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland har fulgt Mathias Rasmussen tæt gennem længere tid, og sportschef Carsten V. Jensen siger:

– I Mathias får vi en ung talentfuld spiller, som har valgt at tage dette skridt i sin karriere, fordi han mener, at det vil give ham den rette udvikling i stedet for at søge længere sydpå. Faktisk ved vi at han har sagt nej tak til en Italiensk Serie-A klub og valgt vores klub i stedet. Det er en meget moden beslutning af en ung mand, og det viser lidt om, hvad Mathias indeholder som person. Nu skal Mathias have tid til at falde til og lære truppen, trænerne og spillestilen at kende. Og så glæder vi os ellers alle sammen til at arbejde med Mathias og være med til at udvikle hans talent i FCN og Alka Superligaen, fortæller CV.

Mathias Rasmussen fik allerede som 16-årig debut for IK Start i Tippeligaen i 2014, og siden er det blevet til i alt 27 førsteholdskampe. I denne sæson har han spillet 15 kampe og scoret to mål for Start.

– Jeg ser det her skifte, som et skridt opad for mig i karrieren. Der var andre klubber, der var interesserede, men jeg synes FC Nordsjælland spiller på en måde, som passer mig rigtigt godt, og samtidig ved jeg, at man giver de unge spillere muligheden her, og det betyder meget for mig, så jeg kan udvikle mig endnu mere.

– Jeg er stadig kun 18 år, og jeg ved, at jeg skal arbejde hårdt hver dag for at komme til at spille. Jeg vil selvfølgelig gerne spille, men jeg forholder mig også ydmygt til situationen, fordi der er hård konkurrence på pladserne, hvilket i sidste ende bare er en god ting, fortæller Rasmussen.

Mathias Rasmussen træner tirsdag formiddag for første gang med sine nye holdkammerater.

Facts om Mathias Rasmussen
Født: 25. november 1997
Nationalitet: Norsk
Nummer i FCN: 14