Skovgaard kåret som Årets Talent

Kategorier

Andreas Skovgaard med talentprisen og omgivet af U/19 træner Morten Karlsen, scout René Klok og akademiets sportschef Jan Laursen.

19-årige Andreas Skovgaard blev rykket op fra U/19 til Superligatruppen i januar, og han har spillet samtlige 15 kampe i foråret.

Hele efteråret var Andreas Skovgaard anfører for FC Nordsjællands hold i U/19 Ligaen, og i januar kom han med på Superligatruppens træningslejr. Her gjorde han det så godt, at han også fik debut på Superligaholdet i forårspremieren i de sidste minutter af kampen i Viborg.

Og siden har Andreas Skovgaard været i startopstillingen og spillet samtlige minutter i de resterende 14 kampe i foråret. En fantastisk entré i Superligaen for så ung en spiller, og ved FCN Award som sæsonafslutning i mandags blev Andreas Skovgaard også hyldet som Årets Talent.

I en trup med rigtig mange dygtige unge spillere tog Andreas Skovgaard talentprisen. Klapsalverne understregede, at det var et fortjent valg, og Andreas Skovgaard siger:

– Der var mange om buddet til den pris, når vi har så ung en trup. Men jeg håbede da på, at jeg ville få den, og jeg tager det som et stort cadeau, og en markering af, at jeg har noget at arbejde videre med.

– Det gælder for mig om at formidle det til mere end talent, og jeg ser det som en understregning af, at jeg har muligheder. Jeg har i det her forår fået vist, at jeg kan være med på Superliga-niveau, og det skal jeg bruge til at fortsætte udviklingen.

– Nu skal jeg tage de næste skridt, og så må jeg gå efter at blive årets spiller næste gang, kommer det med et skævt smil fra Andreas Skovgaard.