Ny struktur med flere kampe og højspænding

Kategorier

Med Alka Superligaens nye turneringsform kommer der ekstra fokus på den nye sæson, hvor de 14 klubber fortsætter med slutspil efter de 26 runders grundspil.

Foråret 1991 var en halvsæson, hvor Superligaen blev rettet ind til den struktur, vi har kendt lige siden. Fra sæsonen 1991/92 har Superligaen bestået af 12 klubber, der spiller mod hinanden tre gange.

I 24 år har Danmarks fornemste fodboldrække altså bestået af 33 spillerunder, men fra den nye sæsons start vil afviklingen af Alka Superligaen se helt anderledes ud. Superligaen udvides til 14 klubber, og der spilles med slutspil.

Kun Hobro er rykket ud af Alka Superligaen i år, mens Lyngby, Horsens og Silkeborg kommer op i Danmarks fornemste fodboldselskab til den ny historiske sæson, der har premiere allerede fredag 15. juli med FC Nordsjællands udekamp mod Viborg kl. 18.00.

De 14 klubber spiller mod hinanden to gange, altså én udekamp og én hjemmekamp mod hver klub, og efter de 26 runders grundspil, deles klubberne op. De seks bedste fortsætter i et slutspil om mesterskab og medaljer, mens de otte øvrige hold deles op i to grupper.

De første 21 runder i grundspillet spilles frem til midt i december, og efter yderligere 5 runder fra 17. februar til 19. marts er man klar til slutspil.

Alle klubber tager de indtjente point fra de første 26 runder med sig til gruppespillere. I mesterskabsspillet mødes de seks klubber igen ude og hjemme, således at guld, sølv og bronze kan placeres efter i alt 36 kampe for disse hold.

I de to grupper med fire klubber i hver spilles der også ude og hjemme mod hinanden, altså seks ekstra kampe, således at alle disse otte hold når op på 32 kampe, inden de fortsætter på tværs af grupperne om henholdsvis nedrykning eller en chance for en kamp om den sidste af Danmarks europæiske billetter.

I nedrykningsspillet bliver der en direkte nedrykker, mens to klubber skal i kvalifikationskampe mod nr. 2 og 3 fra 1. division.

Alle klubber i den nye Alka Superliga vil således få flere kampe i løbet af sæsonen end de 33, man er vant til. Der kommer således også ekstra kampe i Right to Dream Park i næste sæson, så det gælder om at sikre sig et sæsonkort til alle disse kampe.

 Se den skematiske oversigt over den nye struktur:

Ny Alka Superliga turneringsstruktur