Henrik Ipsen bliver ny målmandstræner

Kategorier

Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland har lavet aftale med 42-årige Henrik Ipsen, som i fremtiden skal træne David Jensen, Alex Runarsson og Peter Vindahl, og samtidig være den træner som trækker linjerne på målmandsfronten ned igennem til akademiet.

Sportschef Carsten V. Jensen fortæller:

– Henrik har haft en lang karriere, som målmand i Superligaen og har herefter opbygget værdifuld erfaring fra sin tid i FC Midtjylland og Vejle Boldklub, som målmandstræner, hvor han jo bl.a. har vist stor styrke i, at udvikle målmænd til det næste niveau. Henrik skal udover træningen med Superliga-målmændene forsætte med, at udvikle vores talentfulde målmænd på akademiet i samarbejde med vores ungdomsmålmandstrænere, fortæller CV.

Henrik Ipsen stod i målet for Silkeborg IF og SønderjyskE, og blev målmandstræner i 2010 hos Vejle Boldklub. I 2012 trak FC Midtjylland Ipsen ind, hvor han var indtil udgangen af 2015.

– Jeg ser frem til at prøve noget nyt, en ny stil hvor man skal udvikle målmændene på en anden måde end hvad jeg har været vant til. Her skal de indgå meget i spillet med bolden, og det vil også teste mig og gøre mig til en bedre målmandstræner.

– Det er en meget talentfuld målmandsgruppe, som jeg glæder mig til at skulle arbejde med i hverdagen. Jeg ser frem til at komme på banen med spillerne og lære dem bedre at kende. FCN er en klub, som virkelig satser på, at udvikle sine egne spillere og dygtiggøre dem. Det tiltaler mig meget, og giver mig en stor tilfredsstillelse, at være med til at se unge spillere udvikle sig op igennem de forskellige hold, fortæller Henrik Ipsen.

Henrik Ipsen er allerede på træningsbanen med Superliga-truppen torsdag formiddag og starter dermed med det samme i FCN. Ipsen har den højeste målmandstræner UEFA certificerede uddannelse, den UEFA godkendte M3, samt B-træner licens.