FCN-spillere retur med turneringssejr

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

Danmarks OL-landshold med Pascal Gregor, Emiliano Marcondes og Martin Vingaard i truppen fik styrket selvtilliden i Korea. Sejre over Honduras og Nigeria og uafgjort til sidst mod Sydkorea sikrede turneringens førsteplads.

OL-landsholdets træner Niels Frederiksen fik set sine udvalgte tropper an i de tre kampe i forberedelsesturneringen i Korea, og holdet viste turneringskultur og sikrede den endelige sejr, selv om det holdt hårdt i den sidste kamp mod værterne fra Sydkorea.

Efter sejr på 4-3 over Honduras i den første kamp torsdag, var Danmark flyvende lørdag mod Nigeria med alle tre FCN-spillere, Pascal Gregor, Emiliano Marcondes og Martin Vingaard, med i startopstillingen. Nigeria blev kørt ud af banen, og Emiliano Marcondes scorede til 6-0, før afrikanerne fik lov at pynte med et par scoringer til sidst, så slutfacit blev 6-2.

Med den storsejr som ballast kunne Danmark nøjes med uafgjort i turneringen sidste kamp mod Sydkorea for at fastholde førstepladsen. Ingen FCN-spillere var med fra start i den kamp, der blev meget rodet og tæt med Sydkorea som den dominerende part det meste af tiden. Sydkorea kom også foran 1-0 kort før pausen og havde i starten af 2. halvleg et par muligheder for at øge føringen.

Men efterhånden kom Danmark bedre med. Martin Vingaard og Emiliano Marcondes kom på banen og var med til at lægge et sidste pres, der gav bonus kort før slutfløjtet, da Nicolai Brock Madsen udlignede i 90. minut til 1-1.

Også David Moberg Karlsson har været i aktion i weekenden. Han var med fra start og spillede godt en time for Sveriges U/21 landshold, der vandt EM-kvalifikationskampen over Georgien med 3-2. Også David Moberg Karlsson kan drømme om OL-deltagelse, idet han er med i Sveriges bruttotrup til OL.

De endelige OL-trupper fra alle deltagerlande skal vælges og offentliggøres senest 16. juli. Danmarks gruppekampe ved OL spilles 4., 7. og 10. august. Kvartfinaler er 13. august, semifinaler 17. august og OL-finale 20. august.