U/19 slog FC Barcelona i NextGen Series i Amsterdam

Kategorier

FCN/Right to Dream er her på vej mod sejren over FC Barcelona i NextGen Series i Amsterdam.

– Det er en international turnering på rigtig højt niveau, og det var vigtig læring for vores spillere, lyder det fra Morten Karlsen, der var cheftræner for det fælles hold fra FCN/Right to Dream

FCN og Right to Dream deltog i Pinsen med et fælles U/19 hold i den prestigefyldte internationale ungdomsturnering NextGen Series i Amsterdam. Right to Dream akademiet i Ghana har tidligere været deltager og derfor inviteret igen til 2016 udgaven, hvor otte europæiske storhold dyster over tre dage.

FC Nordsjællands to akademier er i gang med en proces, hvor de smelter sammen, og derfor stillede klubben også til turneringen i Amsterdam med et fælles mandskab, der præsterede flot i det stærke selskab.

De otte hold var delt i to grupper. FCN/Right to Dream startede lørdag med at slå Ajax Cape Town, de senere vindere af hele turneringen, med 2-0. Herefter blev det søndag 1-1 mod PSV Eindhoven og desværre et nederlag på 0-2 til Tottenham, hvilket lige akkurat kostede FCN/Right to Dream en plads i semifinalen.

I stedet blev modstanderen fra den anden gruppe selveste FC Barcelona i kampen om 5. pladsen 2. Pinsedag, og i den kamp triumferede FCN/Right to Dream med en sejr på 2-0. Der var således grund til stor glæde og smil som afslutning på en særdeles lærerig turnering for klubbens mange talenter.

Alle kampene blev spillet på det olympiske stadion i Amsterdam, og der var som altid kolossal fokus på turneringen, som cheftræner for FCN/Right to Dream holdet, Morten Karlsen, vurderer således:

– Det er en international turnering på rigtig højt niveau, og det var vigtig læring for vores spillere. Både teknisk og hvad angår tilgangen til spillet, var det hele lige skuet lidt op i forhold til, hvad spillerne er vant til. Det er rigtig godt for spillerne at få noget at sammenligne med på internationalt plan.

– Men vi fik også vist, at vi ikke er langt fra. Vi slår de senere vindere af hele turneringen, og vi vinder over FC Barcelona i kampen om 5. pladsen, I den uafgjorte kamp mod PSV skabte vi 11 store målchancer og havde fortjent mere end 1-1, så vi var tæt på semifinalepladsen.

– Turneringen var god læring, og den bekræfter os i, at det, der arbejdes med på vores to akademier, er det rigtige. Det blev også en god tur for sammensmeltningen af akademiet her og i Ghana. Fælles hold og fælles oplevelser som disse hjælper godt på vej, lyder det fra Morten Karlsen.