U/14 fik bronze i både Holland og Sverige

Kategorier

FCN/Farum BK U14 har i de sidste to uger deltaget i to stævner – først i Vogido, Holland og senest den svenske turnering Lennart Johansson Trophy i Stockholm.

Undervejs har holdet mødt klubber som Slavia Prag, AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, Wolfsburg, Dinamo Zagreb og FC Barcelona.

I Holland vandt FCN/Farum BK gruppen foran PSV og Wolfsburg, og mødte i semifinalen Twente men tabte desværre 2-3. I kampen om 3. pladsen slog holdet Slavia Prag og fik dermed bronze.

I Sverige blev FCN/Farum BK nummer to i gruppe efter FC Barcelona og foran Dinamo Zagreb, AIK Stockholm og Stabæk. Det gav endnu en kamp om 3. pladsen og her slog U/14 mandskabet FC Honka fra Finland efter straffesparkskonkurrence.

Lidt resultater undervejs:
Vogido, Holland:
Slavia Prag – FCN/Farum BK 0-0
AZ Alkmaar – FCN/Farum BK 0-4
PSV Eindhoven – FCN/Farum BK 0-2
Wolfsburg – FCN/Farum BK 2-4
Twente – FCN/Farum BK (semi-finalen) 3-2
Slavia Prag – FCN/Farum BK (kampen om bronze)  0-2

Lennart Johansson Trophy, Sverige:
AIK Stockholm – FCN/Farum BK 0-3
Dinamo Zagreb – FCN/Farum BK 0-1
Stabæk – FCN/Farum BK 1-1
FC Barcelona – FCN/Farum BK 3-0
FC Honka – FCN/Farum BK (kampen om bronze) 2-2 (3-4)

U/14 træner Johannes Hoff Thorup siger om turene:

– I turneringen i Holland viste drengene på fornem vis, at vi kan spille op mod selv de bedste hold i Europa. Vi viste en fantastisk indstilling gennem alle kampene og mindst ligeså vigtigt fik vi vist, at vi på øverste niveau bestemt har noget at byde ind med.

– Kampene var meget forskellige, og i særdeleshed mod PSV skulle vi forsvare os mere, end vi normalt er vandt til. Men drengene arbejdede stenhårdt, og når vi samtidigt som hold viser, at vi kan skabe chancer mod selv de allerbedste mandskaber, var der meget positivt at hente med hjem fra turneringen. At vinde bronzemedaljer i så stærkt besat en turnering taler sit tydelige sprog.

– Turneringen i Stockholm var den anden udenlandsturnering på blot en uge. I en meget stærk turnering med bl.a. deltagelse af Besiktas, Chelsea, Dinamo Zagreb og FC Barcelona formår vi igen på flotteste vis at vinde bronzemedaljer. Især på den første dag synes vi, at drengene viser flot spil, og resultaterne er også derefter.

– FC Barcelona ventede i sidste gruppekamp, og det blev en stor oplevelse for drengene. Vi kæmper alt, hvad vi har lært og er blot nede med et enkelt mål med  fem minutter tilbage af kampen. Vi indkasserer dog to mål til sidst, men det ændrer ikke ved, at drengene gennem hele kampen viste en imponerende fightervilje og indstilling.

– På sidstedagen kommer vi flot tilbage og sikrer 3. pladsen mod FC Honka. Vi skal dog helt i straffesparkskonkurrence for at vinde, men her udviste drengene stor koldblodighed og sparkede sikkert, mens vores målmand flot redder et enkelt spark.

– Det var alt i alt to meget positive udenlandseventyr for drengene. Det er altid spændende at måle sig med de bedste hold i Europa, og vi er sikre på, at drengene både har fået oplevelser med hjem men bestemt også blod på tanden i forhold til at arbejde endnu hårdere i dagligdagen.

– For vi kan med al tydelighed se, at det hårde arbejde bærer frugt. Nu skal vi have gjort den hjemlige turnering færdig med manér, og så bliver det ellers spændende at følge disse drenge, når de efter sommerferien spiller U/15-fodbold. For der er bestemt fyldt med talent i denne trup, siger U/14 træner Johannes Hoff Thorup.

U14_2016_kampbillede U14_2016_holdet