”TK”: Det var en kæmpe forløsning

Kategorier

CHristian "TK" Køhler får kamptid i fredagens udekamp mod Helsingborg.

Foto: Boesenfoto.dk

– Jeg vidste godt, at det nok skulle komme, hvis jeg bare blev ved med at give alt til træning og arbejde hårdt for det, sagde Christian ”TK” Køhler efter sin drømmedebut sidst i Right to Dream Park

Da 20-årige Christian ”TK” Køhler ti minutter efter pausen i den seneste hjemmekamp knaldede bolden i kassen til 2-1 mod Randers, blev det en dag, han aldrig glemmer.

Han blev rykket op i Superligatruppen sidste sommer, og indtil kampen 1. maj var han den eneste af truppens mange årgang 96 spillere, der endnu ikke havde fået debut. Men så fik ”TK” også en fantastisk én af slagsen: Med i startopstillingen, fuld spilletid, debutmål og kåret til Man of the Match.

– Det kunne næsten kun have været bedre, hvis vi også havde fået de tre point, som jeg synes, vi fortjente. Deres sene udligning var lidt hård at sluge, når vi nu havde kæmpet så hårdt og holdt stand så længe.

– Men det hele var da en kæmpe forløsning for mig. Derfor fejrede jeg også min scoring med at løbe ud mod de pladser, hvor jeg vidste, at min mor og far befandt sig. De har støttet mig hele vejen, siger Christian ”TK” Køhler, som har arbejdet frem mod det øjeblik, siden han som U/13 kom til klubben fra Hørsholm UI.

”TK” følger med debutantscoringen også i fodsporet på navnkundige spillere som Morten Nordstrand, der nettede i sin debut i juli 2006, og Joshua John, der lavede den bedrift i august 2012. De har begge siden spillet over 100 kampe for FCN og har plads i Hall of Fame.

– Jeg har drømt om at få debut hele sæsonen og også været med på bænken mange gange. Jeg vidste godt, at det nok skulle komme, hvis jeg bare blev ved med at give alt til træning og arbejde hårdt for det. Jeg mærkede også, at jeg i den senere tid kom tættere på.

– Mange gange var jeg med på bænken, men kampene udviklede sig ikke lige, så det var oplagt at sende mig på banen. Jeg er til gengæld rigtig glad for, at det så blev fra start, da jeg endelig fik min debut. Jeg følte, at det virkelig gav mig chancen for at vise, hvad jeg kan.

– Jeg fik besked allerede dagen før, så jeg kunne forberede mig mentalt, og jeg boblede af glæde, mens jeg ventede på den store dag, men det var naturligvis også med lidt kriller i maven.

– Efter en hård 1. halvleg, føltes det som en helt fantastisk optur efter pausen, og da jeg scorede virkede det nærmest surrealistisk, lyder det fra Christian ”TK” Køhler, der fik en drømmedebut i Right to Dream Park, det nye navn på FC Nordsjællands hjemmebane.

“TK” spillede også hele udekampen mod Brøndby i mandags og er i truppen til kampen i aften kl. 18.00 i Right to Dream Park mod OB. Køb billet til den kamp HER