Skovgaard: Vi vil både samle erfaring og vinde

Kategorier

Andreas Skovgaard nyder de hårde fysiske dueller og giver sig altid 100%.

Foto: Getty Images

– Jeg har fået chancen i Superligaen tidligere, end jeg kunne forvente, men det er jo stadig bare at gå ud og spille fodbold, siger 19-årige Andreas Skovgaard

Hele efteråret spillede Andreas Skovgaard som anfører for FC Nordsjællands succesrige U/19 Ligamandskab og gjorde det så godt, at han sammen med makkeren i U/19 centerforsvaret, Viktor Tranberg, kom med på Superligatruppens træningslejr i februar.

Her gjorde den da kun 18-årige Andreas Skovgaard det igen så flot, at han fik valg til truppen i sæsonpremieren i Viborg. Han fik også sin Superligadebut i den kamp, da han blev sendt på banen kort før tid. Og i næste kamp hjemme mod FCM startede Andreas Skovgaard på banen i centerforsvaret. Der har han spillet samtlige minutter lige siden, altså 11 kampe på stribe.

– Det er gået hurtigt, men når man er i det, tænker man ikke over det. Jeg tænker ikke på det som noget svært, og jeg er aldrig nervøs. Det er stadig bare at gå ud og spille fodbold.

– Chancen på Superligaholdet er kommet tidligere end forventet, men jeg har hele tiden vidst, at jeg godt kunne være med på Superliga-niveau. Overgangen er også meget lettere af, at vi spiller på helt samme måde med U-holdene, siger Andreas Skovgaard, der har imponeret alle med sin ro og autoritet i spillet.

– Det er min spillestil. Jeg kan godt lide at have bolden, og det ligger også naturligt for mig at dirigere. Som venstrebenet midtstopper har jeg også lettere ved at slå nogle diagonaler til at åbne spillet.

– Jeg synes selv, det er gået ganske fint individuelt, og som hold fik vi også en udmærket forårsstart. Men i de seneste kampe er der gået en del mål ind, og det nager meget, når man har en rolle i forsvaret. Vi har lavet fine ting i kampene, men tabt for meget på det sidste, og nu må vi tilbage på sporet, siger Andreas Skovgaard, der mod AGF kan runde sine første 1000 minutter i Superligaen.

Han er trods sin unge alder fysisk stærk og søger gerne duellerne, som han vinder de fleste af:

– Jeg nyder de fysiske dueller og lidt skubberi med angriberne. Men jeg vil gerne bygge mere fysik på, så jeg kan vinde flere nærkampe. Alle kampe betyder noget, og selv om det måske ikke rykker så meget i tabellen, skal vi give alt i hver eneste kamp. Vi er et ungt hold, der samler erfaring, men vi vil også vinde, siger Andreas Skovgaard før kampen mod AGF.

Kom i Right to Dream Park lødag kl. 16 og se, o det lykkes. Du kan købe billet online HER