Reserverne viste stor energi i undertal

Kategorier

Godsway Donyoh bragte FCN foran, men føringen holdt desværre kun et minut.

Foto: Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland sluttede forårets Reserveholdsturnering med et nederlag på 1-2 til AaB, men trods undertal i over en time var tigrene tæt på udligning.

Normalt vil det være svært at være tilfreds med et nederlag på hjemmebane, men FCN-spillerne behøvede ikke at gå fra banen i Right to Dream Park med bøjede hoveder trods 2-1 sejren til gæsterne. Efter en 1. halvleg, hvor rigtig meget gik galt, viste FCN nemlig stor moral og leverede i undertal en flot indsats gennem hele 2. halvleg.

Kampen startede ganske fint for FCN, og da Godsway Donyoh i det 21. minut tacklede bolden fra AaB-keeper Carsten Christensen og scorede til 1-0, så det lyst ud. Desværre blev tigrene ramt af laurbæreffekten, og øjeblikket efter havde AaB fået udlignet ved Christian Bassogog, og kun  fire minutter senere slap lynhurtige Bassogog igen fri med et sololøb og nettede til 2-1.

Men ondt blev endnu værre for FCN kort efter. Dominic Oduro havde fået en advarsel for et klodset frispark efter et kvarter, og da han igen i det 28. minut kom alt for sent med en tackling, var det et klart rødt kort og for resten af holdet udsigt til mere end en time i undertal.

Det lykkedes FCN at slippe til pausen uden yderligere scoringer til AaB, og straks fra start i 2. halvleg var FCN tydeligvis indstillet på at spille sin chance bedst muligt under de svære betingelser. Tigrene puttede en masse energi ind i kampen og opvejede med en kæmpe indsats af alle mand, at man kunne se gæsternes overtal mandskabsmæssigt.

Faktisk havde FCN mod slutningen af kampen så meget overskud, at en udligning havde været helt fortjent. Først fik Daniel Skov en god chance, og lidt efter serverede Skov for en helt fri Collins Tanor, der desværre sparkede over. I de sidste minutter satsede FCN alt, og det gav muligheder til både Emiliano Marcondes og Oliver Miltoft. Også AaB fik naturligvis chancer på kontraspil, men det blev ved 1-2.

Assistenttræner Søren Krogh kunne med indsatsen i 2. halvleg kun rose holdet efter kampen:

– 1. halvleg var noget rod, og vi bragte os i en svær position. Men heldigvis accepterede vi kampens skæve udvikling før pausen og tog fat på afklaret vis fra starten af 2. halvleg. Vi har grund til at være stolte af 2. halvlegs forløb. Vi stod sammen som et hold, og vi skabte de muligheder, der kunne have givet udligningen. Dejligt at se al den energi, alle mand lagde for dagen, siger Søren Krogh.

Matchfacts fra kampen i Reserveholdsturneringen:

FCN-AaB 1-2 (1-2)
Mål: 21. minut 1-0 Godsway Donyoh, 22. minut 1-1 Bassogog. 26. minut 1-2 Bassogog.
Rødt kort: 28. minut Dominic Oduro, FCN.

FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:

16 “Alex” Runarsson
2 Viktor Lorentzen (ind i 33. minut 32 Viktor Tranberg)
3 Victor Nelsson
5 Ramón Rodrígues
8 Jakob Johansson (ind i 78. minut Daniel Skov)
9 Martin Frese (ind i 80. minut 6 Oliver Miltoft)
18 Emiliano Marcondes
20 Nicklas Mouritsen
31 Godsway Donyoh (ind i 72. minut 4 Gustav Harlev)
33 Collins Tanor
34 Dominic Oduro, udvist i 28. minut