FCN greb ikke sine muligheder

Kategorier

Foto: Getty Images

Brøndby kendte sin besøgelsestid og vandt 2-1 i en kamp, hvor FC Nordsjælland med bare en smule mere skarphed sagtens kunne have fået point med sig hjem

Normalt er Brøndby stadion ikke et sted, hvor modstanderne levnes meget plads, men sådan var det bestemt ikke i aften, hvor de gæstende tigre bare ikke forstod at udnytte al det frirum, som et tamt hjemmehold levnede FCN-spillerne.

Tigrene fik også en fantastisk opbakning fra en talstærk skare af FCN-fans, der havde taget turen til vestegnen for at støtte holdet og leverede en velkomst med kaskader af konfetti. En festlig start, der også burde have fortsat på samme vis, da en veloplagt David Moberg Karlsson i det 9. minut løb fra hele Brøndby-holdet og serverede en målchance på et sølvfad for Joshua John. Men helt fri med Frederik Rønnow sparkede hollænderen langt over mål.

Brøndby forsøgte at mase på i vanlig stil men havde kun ved dødbolde kompetencer til for alvor at udfordre FCN. Det blev til halve chancer til Brøndby på hovedspil ved hjørnespark og lange indkast, mens FCN blev levnet masser af rum til omstillinger. Det gav muligheder til Emiliano Marcondes og Martin Vingaard, men i stedet blev det Brøndby, der kom i front ud af ingenting.

Brøndby erobrede bolden på egen banehalvdel ved at vælte Emiliano, men dommeren lod spillet fortsætte, og så fik Durmisi lov at løbe over en halv banelængde og uhindret sparke bolden flot i kassen med et skruet skud fra kanten af straffesparksfeltet.

Det gav Brøndby lidt vind i sejlene, og både Boysen og Holst forsøgte sig med nærgående skud, men det blev ved 1-0 til pausen. Dermed skulle FCN ligesom i den seneste kamp mod Randers ud og jagte mulighederne fra 2. halvlegs start. Det tog dog tid at komme i omdrejninger, selv om der var åbenlys plads at spille på.

Men i det 64. minut kom så udligningen, da Emiliano Marcondes på et direkte frispark langt udefra snød Rønnow i målet med et lumsk dykkende skud. Glæden over udligningen til 1-1 holdt dog kun i tre minutter. Så bragte Brøndby sig igen i front, da David Jensen gav ripost lige midt for mål på et drilsk langskud, og Kamil Wilczek var hurtigst over den løse bold, som blev hamret i kassen til 2-1.

Herefter sendte FCN Ramón Rodrígues på banen i stedet for Joshua John, og det tilførte holdet en masse energi, og de unge tigre jagtede helhjertet en udligning i det sidste kvarter. David Jensen måtte dog også ud i fuld længde med en fornem redning på et skud fra Johan Larsson på frispark.

FCN fik masser af plads at spille på mod slutningen, men den sidste pasning var aldrig præcis nok. Tættest på udligningen kom midterforsvarer Andreas Skovgaard, da han gik med helt frem fem minutter før tid. David Moberg Karlsson brød igennem i venstre side og spillede over forsvaret til Ramón Rodrígues, der knaldede bolden på tværs foran Brøndby-målet, men Skovgaard kunne desværre ikke nå at prikke bolden ind, selv om han forsøgte alt med en lang tå.

Tiden løb ud, og FCN måtte konstatere, at holdet ikke havde grebet sine muligheder på en dag, hvor Brøndby ellers levnede al den plads, tigrene kunne ønske sig. Nu gælder det om at rejse sig igen allerede på torsdag hjemme i Right to Dream Park mod OB.

Hørt på spillergangen:

David Moberg Karlsson leverede et par gode oplæg, der var tæt på at give scoringer:

– Jeg synes, det var en kamp, der blev afgjort på små marginaler. Vi har god grund til at være skuffede over, at vi ikke fik point med os hjem, for der var muligheder nok. Vi fik masser af rum at spille i.

– Men det var som om, vi bare ikke var præcise nok med pasningerne på den sidste tredjedel af banen, når chancerne for alvor skulle spilles store. Vi skabte en del chancer, men vi var ikke skarpe nok, og i fremtiden må vi blive bedre til at udnytte, når vi får så meget plads. Vi skal steppe op for at slå OB på torsdag, siger David Moberg Karlsson, der havde fortjent at blive registreret for en assist, for den sukkerbold, han serverede for Joshua John efter ti minutters spil.

Andreas Skovgaard var mod slutningen tæt på at score sit første Superligamål:

– Jeg tog turen med helt frem og havde forudset, at Ramón vil sparke hårdt på tværs, men desværre fik jeg kastet mig en anelse for sent, så jeg kunne lige præcis ikke nå bolden. Det er så ærgerligt et nederlag, for de var slet ikke gode, men vi skal være bedre til at udnytte det. Vi spillede ikke godt nok, og det er ikke banens skyld, for den var fin nok at spille på, siger Andreas Skovgaard.

Lagde du mærke til..

…at 18-årige Collins Tanor fik sin debut for FCN. Han var med i startopstillingen og spillede hele 1. halvleg på midtbanen, inden han efter pausen blev afløst af en anden spiller fra Right to Dream, Godsway Donyoh.

…at det var FC Nordsjællands tredje nederlag til Brøndby i denne sæson. De første to kampe tabte FCN begge med 0-2.

Se matchfacts HER

Se statistik fra kampen HER