Peter Jensen: U/19 EM-kval. er et stort mål for mig

Kategorier

Peter Vindahl Jensen havde en travl dag i målet.

Den kun 18-årige FCN-keeper har lige spillet for Danmarks U/18 landshold i Montenegro og været til NextGen Series i Holland med FCN/Right to Dream U/19.

Målmand Peter Vindahl Jensen blev ved forårsstarten rykket op i FC Nordsjællands Superligatrup, som han træner fast med, selv om han kun lige er fyldt 18 år. Han har dog stadig sin Superligadebut til gode men får kamptræning på Reserveholdet eller i U/19 Ligaen.

Og her på det seneste er det blevet til ekstra mange kampe, for først var han med det danske U/18 landshold i Montenegro, hvor han vogtede målet i den første kamp, som Danmark vandt 6-0. Og her senest har han været i Holland med FCN/Right to Dream U/19 og mødt en række europæiske topklubber i NextGen Series.

– Det var meget spændende at være med til turneringen i Amsterdam og spille mod så kendte storklubber. På forhånd går man med en forestilling om, at der måske er stor niveauforskel, men når man så spiller mod dem, finder man ud af, at vi sagtens kan være med.

– På den måde var turneringen meget bekræftende og viser, at det, vi går og arbejder med til daglig, er det rigtige. Vi prøvede at holde vores stil i kampene, og vi var gode nok teknisk til at få det til at lykkes for det meste. Kun mod Tottenham kneb det lidt, fordi de var så fysisk stærke og spillede meget engelsk. Der måtte vi lige omstille os lidt.

– Men det var lærerigt, og et spændende projekt med at sættes fælles hold fra Right to Dream og vores eget akademi. Vi var som gruppe gode til at finde sammen, siger Peter Vindahl Jensen, der også mærker markant fremgang efter at være rykket op i Superligatruppen.

– Jeg kan jo godt mærke, at jeg i dagligdagen bliver matchet på et højere niveau. Det har fungeret godt at træne med Superligaen og spille kampe for U/19. Men jeg drømmer da om at få debut på Superligaen på et tidspunkt, og mit store mål er også at komme med på Danmarks U/19 landshold, når det hold i efteråret starter på EM-kvalifikationsturneringen, lyder det fra Peter Vindahl Jensen.

Han er Helsingørdreng og bor stadig i Helsingør, men fodboldkarrieren tog hurtigt fart og gik via Hørsholm og Lyngby til FC Nordsjælland for halvandet år siden. Han har god grund til at sætte sig store mål for fremtiden.