Mtiliga: De unge kan spille frit

Kategorier

Patrick Mtiliga har forlænget kontrakten indtil slutningen af 2017.

Foto: Getty Images

– Det betyder meget, at de unge i Superligatruppen kender systemet fra ungdomsholdene, så de tør spille med den risiko, der kendetegner FCN-stilen, siger FC Nordsjællands skadede anfører.

35-årige Patrick Mtiliga har ikke spillet én eneste kamp i dette forår. En drilsk ankelskade har holdt ham ude af spillet, og sådan vil det også være i resten af denne sæson, men genoptræningen går planmæssigt:

– Det bliver hele tiden bedre, og jeg kan være med i mere og mere. Det går rigtig godt fremad, og vi holder os til planen, der skal gøre mig helt klar til opstarten efter sommerferien, lyder det fra Patrick Mtiliga, der fra sidelinjen har haft god mulighed for at følge opbygningen af det nye unge FCN-mandskab.

Og anføreren ser store muligheder for fremtiden med det unge hold:

– Hvis FCN kan formå at holde fast i de fleste af de her unge spillere i nogle år, så kan det blive rigtig godt. De får jo erfaring i en meget ung alder. Det er et spændende ungt hold, der skal lære at tænke rationelt i situationerne, men den erfaring komme jo kun med spilletid.

– Opbygningen af holdet er helt i tråd med FCN-filosofien, og det er en kæmpe fordel, at de har spillet det samme system på ungdomsholdene. FCN-stillen er den samme, og det betyder, at de unge kan spille mere frit.

– FCN spiller en stil med risiko i spillet, og det skal man være klar til. Derfor er det vigtigt at FCN-stillen er indarbejdet hele vejen igennem, så en ung spiller kan gå ind på Superligaholdet og spille sit spil uden at skulle tænke for meget over det, siger Patrick Mtiliga.

Han har i sin lange skadespause haft mulighed for at hjælpe og vejlede de unge rigtig meget, og den rolle nyder den 35-årige anfører:

– Det er fedt, at de unge vil benytte sig af min erfaring og kommer og spørger om råd. Det holder også mig ung, og det er fedt at bidrage, når man kan mærke, at de tager det til sig. Det giver ekstra lyst til at hjælpe, og det er nok også lidt lettere for mig at være objektiv, når jeg nu ser det hele udefra. På banen i kampsituationer kan råbene godt være lidt anderledes, kommer det med et smil fra Patrick Mtiliga.

Han glæder sig til at følge de unges fortsatte udvikling. Og så naturligvis selv at komme på banen og spille med drengene i næste sæson.

FCN spiller i morgen torsdag kl. 18 hjemme i Right to Dream Park mod OB, og du kan købe billet til kampen online HER