Historiens yngste hold tæt på sejren

Kategorier

Mathias Jensen har netop scoret til 1-1 mod Randers.

Foto: Boesenfoto.dk

FC Nordsjællands unge mandskab viste moral og vilje ved at vende 0-1 til 2-1 men måtte til allersidst se Randers udligne til 2-2

Aldrig før i Superligaens historie har man set yngre mandskab end det, FCN sendte på banen fra start i dagens hjemmekamp. Præcis 21 år i gennemsnit var alderen på FCN-mandskabet, der løb ind til første kamp på Right to Dream Park, og det er ikke blot det yngste hold, FCN nogensinde har stillet med, men også det yngste alltime i Superligaen.

De unge tigre fik også straks fra start kærligheden at føle i de voksnes rækker, for efter et advarselsskud af Emre Mor efter en solotur, tog gæsterne fra Randers alvorligt fat. Og i det 8. minut spillede kronjyderne sig let igennem forsvaret og scorede til 1-0 ved Kasper Fisker.

På det tidspunkt kunne man godt frygte lidt for de unge spilleres skæbne mod et fysisk stærkt Randers-mandskab. Det var også tæt på at gå galt igen ti minutter senere, da David Jensen ikke fik ordentligt fat i et skud fra Mikael Ishak, så bolden dansede på stregen, før FCN-keeperen fik greb om den igen.

Resten af 1. halvleg blev ikke opmuntrende for FCN, der blev ramt af to uheld og nødtvungne udskiftninger. Først blev den 17-årige debutant Emil Damgaard ramt af en alvorlig knæskade, da han vred om i en soloulykke, så han måtte bæres fra banen. Og lidt senere måtte Souheib Dhaflaoui forlade banen med et vrid i anklen.

Generelt spillede FCN for langsomt og med for lydt dybdeløb til at kunne true Randers i hele 1. halvleg, hvor gæsterne bare lod FCN trille rundt med bolden, men afviste klart, når de nærmede sig feltet. Det blev der heldigvis ændret voldsomt på fra FCN til 2. halvleg.

Det var et meget mere direkte spillende FCN-mandskab, der gik til angreb og tvang Randers-forsvaret ud i utrygge positioner med aggressivt spil. Og det gav bonus. I det 53. minut afdriblede David Moberg Karlsson et par mand og spillede bolden over i bagrummet, hvor Mathias Jensen scorede iskoldt til 1-1, hans første Superligamål nogensinde.

Og kun tre minutter senere var FCN foran 2-1, da debutanten Christian “TK” Køhler hamrede bolden i kassen efter en dårlig clearing fra Randers på et godt indlæg fra Joshua John. Pludselig var kampen tippet totalt rundt, og FCN sad på det hele.

Joshua John burde have lukket kampen på en giga chance skabt af Emre Mor og Martin Vingaard med smarte ting, men John ramte desværre overliggeren, og så slap Randers med skrækken. Desværre tog kampen en ny drejning, da FCN blev ramt at en stribe gule kort, og i det 81. minut også et rødt til Emre Mor, der først havde fået et gult kort for at brokke sig over kendelserne og derefter fik endnu et for film.

10 mod 11 gav det Randers mulighed for også at trække de bagerste folk med frem i jagten på udligning, og FCN blev sat under alvorligt pres. Men alle kæmpede heroisk, og det så længe ud til at holde hjem, men i kampens 90. minut lykkedes det Mikael Ishak at heade udligningen til 2-2 ind på en lang fremlægning.

Surt for FCN at miste sejren så sent i kampen, men bedømt over hele kampen måske et fair resultat. De unge tigre viste tårnhøj moral og i 2. halvleg også det potentiale, fremtiden skal bygges på.

Lagde du mærke til…

…at FCN med en gennemsnitsalder på 20 år og 360 dage, stod for historiens yngste startopstilling nogensinde i Superliga-historien.

…at FCN havde to debutanter i startopstillingen: 17-årige Emil Damgaard på pladsen som højre back, og Christian “TK” Køhler, netop fyldt 20 år på den defensive midtbane. Desuden var Mathias Jensen, målscorer til 1-1, og Souheib Dhaflaoui begge med i en startopstilling for første gang nogensinde.

…Christian “TK” Køhler lavede et fantastisk flot debuttantmål og blev kåret som Man of the Match.

…at Anders Maxsø for første gang nogensinde løb på banen som anfører for FCN.

Hørt på spillergangen:

Andreas Maxsø, anfører for første gang:

– Hele holdet viste stærk karakter ved at komme tilbage på den måde, som vi gjorde i 2. halvleg. De unge drenge kæmpede fantastisk for det, og vi fik vendt kampen. Vi havde også en stor chance til “Josh” som kunne have lukket kampen.

– Men de sidste 10 til 15 minutter blev ren overlevelse, og da vi fik Mor udvist, kunne de angribe med hele flokken. Det var svært, men vi er da skuffede lige nu, når de får udlignet så sent. Når vi får sundet os, vil vi måske være lidt mere tilfredse, for vi manglede tempo i 1. halvleg. Det sker, når man skifter så mange og lige skal finde rytmen igen, lyder det fra anfører Maxsø.

David Moberg Karlsson startede på bænken men kom midt i 1. halvleg og viste stor energi samt var oplægger til udligningen:

– Vi talte om i pausen, at der var den plads i bagrummet, så det var dejligt, at det lykkedes at finde Mathias med indlægget. Men vi kom ud til 2. halvleg som at klart bedre hold og fik vendt kampen.

– Jeg forsøgte at byde ind med alt det, jeg kunne, for man skal selvfølgelig vise træneren, at man gerne vil spille fra start næste gang, når man får chancen. Det er lidt skuffende at tabe på et mål så sent, men vi skal se på 2. halvleg og bruge det fremadrettet, siger David Moberg Karlsson.

Se facts fra kampen HER