FCN viste både power og svaghed

Kategorier

Foto: Boesenfoto.dk

I 70 minutter spillede FCN himmelsk og førte 3-0, men det var højt at flyve dybt at falde i de sidste 20 minutter, og AGF udlignede til 3-3 på kampens allersidste aktion.

Inden dagens kamp havde FC Nordsjælland kun scoret ét mål i snit pr. kamp, men pludselig gik hele holdet amok i angrebslyst og udspillede AGF efter alle kunstens regler. Med direkte spil viste FCN stor angrebspower, og da Marcus Ingvartsen i det 69. minut nettede til 3-0 lignede det en stensikker sejr.

Men pludselig vendte det hele på hovedet. Da Morten Duncan Rasmussen udnyttede en løs chance til en let 1-3 reducering, krakelerede hele FCN-organisationen i en uhyggelig grad. Alle svagheder blev pludselig udstillet, og med simple midler lykkedes det AGF at vende en håbløs kamp til 3-3, da Morten Duncan med sin tredje scoring headede bolden i mål få sekunder før udløbet af femte og sidste tillægsminut.

Afslutningen var så frustrerende, at den desværre overskygger alt det gode, FCN leverede i 70 minutter. Og det er super ærgerligt, at facit blev så dårligt efter at have præsteret så meget godt. FCN leverede alt det, man kunne håbe på i over en time og var på vej mod den sejr, alle sukker efter lige nu. Og alligevel faldt korthuset sammen på en måde, så 3-3 klart føltes som et nederlag i FC Nordsjællands omklædningsrum, mens århusianerne inde ved siden af jublede.

FCN kom lidt vaklende fra start, men hurtigt tog tigrene taktstokken, og i det 9. minut sendte en særdeles veloplagt David Moberg Karlsson det første varselsskud afsted, men ramte overliggeren. Bare øjeblikket senere slog FCN imidlertid til. Christian “TK” Køhler sendte en super aflevering frem mod Marcus Ingvartsen, der løb bag om forsvaret og elegant tog bolden til sig. Ingvartsen serverede herefter perfekt for Joshua John, der havde let ved at score til 1-0.

Marcus Ingvartsen var i startopstillingen for første gang efter sin lange skadespause, og han tilfører virkelig angrebet noget power. Og med en stærk midtbane og sprudlende kanter i Moberg Karlsson og John blev der skabt en masse. I to situationer lignede det straffe eller nødbremse mod den lynhurtige svensker, men det blev ikke dømt, og det blev ved 1-0 til pausen.

FCN startede også 2. halvleg godt, og efter præcis en time headede Andreas Maxsø FCN i front med 2-0 på et afrettet hovedstød efter fornemt indlæg fra Stanislav Lobotka. Kort efter var AGF dog tæt på reducering, men Nicklas Mouritsen reddede ekvilibristisk med et saksespark på selve målstregen, og så slog FCN til igen. Et hjørnespark fra Martin Vingaard i det 69. minut sendte Marcus Ingvartsen i nettet til 3-0.

På det tidspunkt lignede det en total ydmygelse af AGF, men så lykkedes det pludselig Morten Duncan at finde plads til en reducering i det 73. minut, og fra det øjeblik skiftede kampen totalt karakter. FCN stivnede i det ellers flydende og bevægelige opspil.

Pludselig fik AGF plads til at øse bolde ind i feltet, og den plads skal man aldrig give en spiller som Duncan, der lynede igen i det 82. minut med endnu en reducering til 2-3 efter at FCN-keeper “Alex” Runarsson ellers havde reddet sit hold i prekær situation alene med en helt fri Michael Zacho.

Herefter så det dog ud som om, det ville lykkes FCN at køre sejren hjem trods alt for passivt spil af tigrene, der lod århusianerne have initiativet. Men det blev altså rigtig kostbart i 95. minut, da Duncan igen fik chancen på et indlæg og flot dirigerede bolden i nettet. Dermed “tabte” FCN 3-3 i en kamp, der kun tyve minutter før tid lignede tre sikre point.

Nu må alle kigge fremad og forsøge at give hjemmepublikum en sejr i sæsonens sidste hjemmekamp mod Viborg på torsdag kl. 20.00.

Hørt på spillergangen:

Anfører Martin  Vingaard var én af de få, der magtede at sætte ord på skuffelsen:

– Vi holder ikke fast i kuglen til sidst. Vi spiller fodbold indtil 3-0, men så stopper vi med at spille, da de får reduceret første gang. Vi mangler den coolness, der skal til. Måske fordi, vi ikke har vundet kampe i lang tid nu.

– Det var til sidst så umodent af os, at det var direkte pinligt. Det er en klassiker at gå i stå, når modstanderne scorer, men det må ikke ske. Og slet ikke på den måde, siger Martin Vingaard.

David Moberg Karlsson spillede en flot kamp men blev udskiftet i det 67. minut og måtte fra bænken se en sikker sejr forsvinde på værst tænkelig vis:

– Det var helt sort at se på til sidst. Vi ved godt, hvad der skal gøres, for vi skal presse dem meget højere på banen. men det er jo let nok at se, når man sidder udenfor. Når man er derinde og er træt, er det noget andet.

– Vi skulle efter min mening have ført mere end 1-0 efter 1. halvleg. Jeg føler, jeg blev stoppet ulovligt to gange, hvor jeg var fri, men vi fik hverken straffe eller dom for nødbremse, som jeg følte, at det var, siger David Moberg Karlsson.

Lagde du mærke til…

…at den islandske keeper “Alex” Runarsson fik sin første optræden på Superligaholdet i denne sæson.

…at FCN efter kun at have scoret ét mål i gennemsnit i de første 30 kampe pludselig viste meget større målfarlighed og nettede tre gange.

Matchfacts fra dagens kamp HER

Se statistik fra kampen HER